fbpx

Norris elmondta, miért csúszott le a pole-ról

Lando Norris szerint ha nem követ el egy apró hibát, akkor meg lett volna az esélye arra, hogy megszerezze az első rajtkockát Silverstone-ban.

Az 1968-as Dél-Afrikai Nagydíj óta először fordult elő, hogy három brit pilóta indul majd az első három helyről. Leginkább George Russell örülhetett, mivel a leggyorsabb kört ő futotta, míg mellette csapattársa, Lewis Hamilton rajtol majd.

A Q3-ban az első próbálkozások után még a második helyen állt a McLaren brit pilótája, ám a 24 éves fiatal az utolsó körét megszakította, így már nem volt esélye előrébb lépni. A 3-as kanyarban vétett egy hibát, emiatt engedte el a utolsó próbálkozást. Ugyanakkor Norris nem csüggedt el, magabiztosan várja a versenyt a hazai közönsége előtt.

,,Örülök a harmadik helynek, három brit van az első három helyen, ami elég király. George (Russell) és Lewis (Hamilton) kiváló köröket teljesítettek, míg az én részemről volt egy kis hiba, de a harmadik pozíció még mindig jó” – kezdte a brit pilóta.

Norris szerint esőben is gond nélkül harcolhat a Mercedes versenyzői ellen.

,,Szeretném, ha a versenyen esne az eső, emiatt izgatott vagyok. Jó futam lesz. Gyorsak voltunk, így fel tudom venni a harcot Lewisszal és George-dzsal, alig várom már, hogy egy jó show-t csináljunk. Jó kis csatákat fogunk vívni egymással.”

Forrás :