fbpx

Hamilton a sírással küszködött, majd elmagyarázta Norrisnak, mit rontottak el

Lewis Hamilton 2021 után ismét futamot nyert, így a sírással küszködött a Brit Nagydíj után.

A második pozícióból rajtoló hétszeres világbajnok már a változó körülmények mentén is megmutatta tempóját, ám a döntő pillanat az utolsó kiállás után következett be. A Mercedes egy körrel hamarabb hívta a boxba a 39 éves pilótát, és lágy abroncsokon engedte ki. Míg Lando Norris üldözte honfitársát és ,,megfőzte a gumijait”, addig Hamilton jól menedzselte a verseny hátralévő részét és elsőként suhant át a célvonalon.

A lihegőben, az örömmámorban úszó Hamilton ugyanakkor elmagyarázta honfitársának, hol bukott el a stratégiájuk:

Hamilton: ,,Egy körrel tovább maradtál kint.”

Norris: ,,Nekem mondod?” – reflektált csalódottan a 24 éves pilóta.

Hamilton: ,,Valószínűleg, ez változtatta meg igazán a dolgokat. Te is lágyakon voltál? De hát, neked két új szett közepesed volt!”

Később is kitörtek az érzelmek a brit világbajnokból, aki alig bírta abbahagyni a sírást.

,,Nincs annál jobb érzés, mint itt az élen végezni. Voltak olyan napok a 2021-es bajnokság után, mikor úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó és nem tudtam vissza fogok-e jutni oda, ahol most vagyok. Nem tudom abbahagyni a sírást! 2021 óta mindennap úgy kelek fel, hogy megpróbálok küzdeni, edzeni, a feladatokra koncentrálni és olyan keményen dolgozni, amennyire csak lehet. Ez mindenki számára nagyon nehéz. A legfontosabb dolog az, hogyan állsz fel, és hogyan evickélsz ki, még akkor is, mikor a gödör mélyén vagy. Nagyszerű emberek vesznek körül és támogatnak, ami a legfontosabb. Minden alkalommal, mikor látom, hogy a csapat milyen erőfeszítéseket tesz, arra sarkal engem, hogy én is ugyanazt tegyem. Továbbá, ott vannak a rajongóim, akikkel bárhol találkozok a világon, támogatnak. Szeretném megköszönni mindenkinek. Mindenkit szeretek, Isten áldjon meg titeket” – nyilatkozta érzelmesen Hamilton.

Forrás :