fbpx

Ekkor dönthet Newey végleg a jövőjéről

Adrian Newey, a Red Bulltól távozó, tervezőzseni legkorábban szeptemberben jelentheti be jövőjét – de lehet, hogy az év végéig halogatja a döntését.

A 65 éves Newey-t a Ferrarival, a Mercedesszel, a McLarennel, a Williamsszel és az Aston Martinnal hozták szóra, mióta kijelentette, hogy el akarja hagyni a Red Bullt, ahol közel két évtizedes sikerei alatt 13 világbajnoki címet nyert a csapattal. Utalt rá, hogy továbbra is a Forma-1-ben fog dolgozni, és lehet, hogy csak az év folyamán hozza meg végleges döntését, miután lazít egy kicsit, hogy „a Red Bull első hiperautójának, az RB17-nek a végső fejlesztésére és átadására összpontosíthasson” – derült ki a Red Bull sajtóközleményéből. Newey a Sky Sports F1-nek most ennyit mondott:

„Nem tudom, jelenleg még mindig az RB17-en, a pályaautónkon dolgozom, és csak némi szünetet tartok. A múlt héten tulajdonképpen hét napot vettem ki, és szerencsésen időzítettünk az időjárással, körbeutaztuk a déli partot a kutyáinkkal egy régi Aston Martin DB6-ossal. Klassz móka volt!”

Arra a kérdésre, hogy az év végi határidőig kell-e döntenie a jövőjéről, így válaszolt:

„Minden bizonnyal ez a cél, döntenem kell majd.”

Newey, akit széles körben a ground effect technológia gurujának tartanak, várhatóan jövő év márciusában végleg távozik a Red Bulltól, ami lehetővé teszi neki, hogy részt vegyen az új, 2026-os szabályokra készülő autó fejlesztésében, bármelyik csapathoz is igazol.

A hírek szerint a múlt hónapban bejárta az Aston Martin gyárát, és tárgyalt velük, de az ambiciózus silverstone-i csapattal való megállapodást feltehetően nem jelentik be szeptember előtt, hogy megfeleljen a Red Bullnál kötött szerződésének.

Az Aston Martin a múlt héten vette fel a Mercedes nagyra becsült korábbi motorfőnökét, Andy Cowellt a csoport vezérigazgatói posztjára, aki októberben váltja Martin Whitmarsht.

Newey utódja bebizonyítaná, hogy a Red Bull meglesz a tervezőzseni nélkül is

Forrás :