fbpx

Édességek és állatok, avagy ismerd meg Oliver Bearmant!

A jelenleg F2-es versenyző, Oliver Bearman egy verseny erejéig már debütált a Forma-1-ben. Jövőre azonban főállású F1-es versenyző lesz, köszönhetően annak, hogy a napokban bejelentették, hogy a Haas csapat leigazolta őt a következő szezontól kezdve.

A most 19 éves versenyző 2021-ben ADAC Formula 4 és olasz Formula 4 bajnok lett, év végén pedig a Ferrari versenyzőakadémiájának tagja lett. 2022-ben Formula 3-ban lett bajnok. Tavaly pedig már az F2-ben versenyzett és négy győzelemmel a 6. helyen zárt a bajnokságban.

2023 végén privát tesztet teljesített a Ferrarival, a Mexikói Nagydíjon és az Abu Dhabi Nagydíjon pedig „debütált” a Forma-1-ben, mikor a Haas lehetőséget adott neki, hogy részt vegyen az első szabadedzésen, majd a szezon utáni „fiatal versenyzők tesztjén” is részt vett.

Idén a Ferrari és a Haas tartalékversenyzője lett, majd be is mutatkozhatott a Szaúd-Arábiai Nagydíjon, mert helyettesítenie kellett Carlos Sainzot. Debütálása a vártnál is jobban alakult, azóta mindenki azt várta, hogy 2025-re már le is igazolják az F1-be. Ez most meg is történt.

Most, hogy a lényeget már tudjuk Bearmanről, ismerjük meg egy kicsit komolytalanabb oldalról is. A Haas készített egy rögtönzött, laza interjút vele.

Kiderült például, hogy édességgel le lehet kenyerezi.

„Én vagyok a legrosszabb édesszájú. Ne hagyjatok a közelemben semmilyen édességet, mert nem tudok uralkodni magamon” – mondta Bearman.

A „macskák vagy kutyák” kérdésre egyértelmű kutya volt a válasz, de elárult azt is, hogy a családjának sok állata van.

„Születésemkor volt egy Husky kutyám, ezért mindig nagyon jól érzem magam kutyák közelében. Most van egy Freddy nevű angol bullterrierünk és egy boston terrierünk is. Egyszer majd el kell jönniük a pályára. De a család, olyan nálunk, mint egy állatkert. Van néhány lovunk, vannak nyulaink, és van egy macskánk is.”

Utcai pálya vagy egyedi építésű pálya, illetve nappali, vagy éjszakai verseny?

„Szeretem az utcai pályák izgalmát, különösen az olyan ikonikus pályákét, mint Monaco, de még a modernebbekét is, mint Baku. Szeretem az olyan állandó pályákat is, mint Silverstone. Ezek különböző kihívásokat jelentenek, de összességében jobban szeretem az utcai pályákat.”

„Az éjszakai versenyek menők, és az első Forma-1-es futamom egy éjszakai verseny volt, szóval ezt kell választanom.”

Britként nem riad meg a hűvösebb időjárástól, de nem az a kedvence.

„Mivel az Egyesült Királyságban éltem egy ideig, és elköltöztem, mostanában egyértelműen a melegre szavaznék.”

Már azt is tudjuk, mi Bearman kedvenc étele, a válasszal pedig bizonyára nagyon elégedett a Ferrari is!

„Azt mondanám, hogy pizza vagy carbonara. De ananászt soha!”

Azt gondolhatnánk, hogy egy autóversenyzőnek nem okoz gondot sokáig figyelni egy adott dologra, de úgy tűnik, hogy Bearman nem tud végig figyelni egy filmre.

„Kicsit jobban szeretem a tévésorozatokat, már csak azért is, mert csak rövid ideig tudok figyelni. Nemrég néztem meg a Gladiátort, és nagyon élveztem. A Remény rabjait is – az ízlésem kicsit régebbi, mint a mostani filmek, azt mondanám.”

Végül, de nem utolsó sorba elmondta, hogy a példaképe egy hétszeres világbajnok, ám nem a honfitársa Lewis Hamilton, hanem Michael Schumacher.

Hivatalos: Bearman jövőre az F1-es mezőny tagja lesz!

Forrás :