fbpx

Sikeres olasz csapat érdeklődik Logan Sargeant iránt

A Williams amerikai pilótája minden jel szerint nem a jelenlegi helyén kezdi meg a 2025-ös esztendőt. Logan Sargeant ugyanis gyenge teljesítményt nyújt, ami miatt megválhatnak tőle.

Esetében már gyakorlatilag nem az a kérdés, hogy marad-e a Wiliamsnél, hanem hogy már a nyári szünetben megválnak-e tőle, vagy az évet még kihúzza.

A 23 éves pilóta helyére sok jelölt, köztük a szupertehetség Kimi Antonelli is jelölt. Oliver Bearmann bejelentése után már csak hat hely kiadó a jövő évi Forma-1-es mezőnyben. Emiatt és a gyenge teljesítménye miatt szinte elképzelhetetlen, hogy más csapatnál folytathatja F1-es karrierjét.

Sargeant számára így a legfontosabb, hogy más versenysorozatban helyet találjon magának. Amerikaiként viszont számtalan lehetőség áll előtte. Az egyik ilyen az IndyCar, ahonnan már érdeklődtek is iránta, ráadásul a jövőre bemutatkozó Prema csapattól.

„Jól ismerjük már egy ideje. Beszélgettünk már vele, de minket egyelőre a pilótakérdés nem túlságosan érdekel, mert én jelenleg arra koncentrálok, hogy a csapatot úgy építsem fel, ahogy mindannyian szeretnék. A versenyzői rész csak a második fok a lépcsőn.”nyilatkozta a csapatvezető Rene Rosin.

A Prema a junior sorozatok legsikeresebb és legpatinánsabb csapatának számít. Rengeteg nagy és később sikeres pilóta versenyzett náluk. Sargeant számára sem ismeretlen a csapat, hiszen 2020-ban a Formula 3-ban a Prema színeiben szerzett egy bajnoki harmadik helyet.

A Williams helyében te kire cserélnéd Sargeantet?

Forrás :