fbpx

Lewis Hamilton mesét mond! Szép álmokat, gyerekek!

Lewis Hamilton részt vett egy igazán kedves projektben, és felolvasott egy mesét a gyerekeknek, a CBeebies YouTube csatorna számára.

A CBeebies a BBC 6 év alatti gyerekeknek szóló digitális gyerektévécsatornája. A csatornának van egy olyan „rovata”, melyben hírességes olvasnak fel est mesét, melyeknek rendre van üzenetük is. Például, hogy ne csúfolódjanak, hogy nyugodtam álmodozzanak, és így tovább.

Hamilton Manjeet Mann „Small’s big dream” című meséjét olvasta fel, amely egy Small nevű kislányról szól, akinek mindene kicsi – ágya, takarója, stb. -, utalva arra, hogy egyszerű, netán szegény körülmények között él. Mint minden gyerek, neki is nagy álmai vannak, de a felnőttek mindig lebeszélik őt az álmodozásról, így inkább nem is beszélt ezekről. Viszont nem tudta elnyomni magában azt, hogy mit szeretne és mi szeretne lenni. Ez vitte előre, elérte a célját, és akkor rájött, hogy mennyi más gyerek is álmodik arról, mint ő, tehát nincs egyedül.

Egyszerű, de aranyos mese, Hamilton pedig igazán jól, jó hangszínnel és hanglejtéssel adja elő.

Igazán jó ez a mese felolvasós koncepció, és a hétszeres világbajnokon kívül olyan hírességek meséltek még a csatornán, mint Tom Hardy (ő többször is), Melissa McCarthy, Jason Momoa, Melanie C, Rick Astley (aki énekel is az elején, zseniális), Kate Winslet, Anthony Joshua, Chris Hemsworth, Steve Carrell, Harry Styles, Ed Sheeran, Dave Grohl, vagy épp Jack Black.

 

Összefogott a Forma-1 és Hamilton Mission 44 szerevzete