fbpx

Verstappen és Norris tiszta vizet öntöttek a pohárba, elárulták, mi lesz a barátságukkal

Lando Norris és Max Verstappen elárulták, hogy nincs köztük mosolyszünet az Osztrák Nagydíjon történt ütközésük után.

A páros a Red Bull Ringen az első helyért folytatott küzdelem során a 3-as kanyarban érintkezett egymással, az ütközés Norris versenyének vetett véget, Verstappen pedig 10 másodperces büntetést kapott az incidensben játszott szerepe miatt. Ez lett a vége annak az agresszív csatának, amelyben a McLaren pilótája arra panaszkodott, hogy riválisa a fékezés alatt bemozgott, a Red Bull versenyzője pedig azzal érvelt, hogy távolról esett rá a versenyzőtársa. A McLaren felemelkedésével a kettejük közötti csatával került ki az idei világbajnokságban a fő ellenfél. Mindkét pilóta azonban az Osztrák Nagydíj másnapján már beszélt a másikkal, így igyekeznek az eset jelentőségét kisebbíteni. Verstappen így nyilatkozott erről:

„Az egyetlen dolog, ami engem érdekelt, természetesen az, hogy fenntartsam a kapcsolatomat Landóval, mert remek barátok vagyunk. A verseny után azt mondtam, hogy hagynunk kell, hogy a dolgok lehűljenek, mert az érzelmeink vittek minket. Hétfőn egyből beszéltünk, és azt hiszem, arra a következtetésre jutottunk, hogy valójában nagyon élveztük ezt a csatát. Megnéztük az esetet; ez egy olyan kis buta érintkezés volt, ami természetesen mindkettőnknek komoly következményekkel járt, de természetesen Landonak némileg több baja lett, ahogy a defekt után alakult. De szeretünk keményen harcolni. Sok éve csináljuk ezt, nem csak a Forma-1-ben, még az online versenyzésben is, ahol nagyon jól szórakozunk. Az ilyen dolgoknak folytatódniuk kell, mert ezt imádjuk csinálni. És szerintem ez nagyszerű az F1-nek is.”

Ezt a nézetet osztotta Norris is, aki közvetlenül a múlt hétvégi kiesése után kritikus megjegyzéseket tett. Jobban belegondolva, nem hiszi, hogy a bajnokságot vezető pilótának bocsánatot kellene kérnie, annak ellenére, hogy a kapott időbüntetés miatt vélelmezett bűntudata van:

„Az igazat megvallva, nem hiszem, hogy bocsánatot kellett volna kérnie. Azt hiszem, pár dolog, amit a verseny után a tévéseknek mondtam, inkább csak azért volt, mert akkor frusztrált voltam. Sok adrenalin, rengeteg érzelem. És valószínűleg mondtam néhány dolgot, amit nem feltétlenül hittem el, különösen a hét későbbi felében. Kemény volt. Elég béna incidens volt, ami mindkettőnk versenyének véget vetett. Nem volt olyan, mint egy komoly ütközés, nem volt olyan, mint egy egyértelmű érintés. Valószínűleg az egyik legkisebb érintkezés volt, amit csak lehetett, de elég szörnyű következményekkel járt ez mindkettőnknek, különösen számomra. Nem kell… Nem várok tőle bocsánatkérést. Nem hiszem, hogy ezt kellene tennie. Úgy gondoltam, hogy ez egy  remek pillanata volt, egy jó versenyzésnek. Időnként talán nagyon közel voltunk a határhoz, de ahogy mondtuk, megbeszéltük, és mindketten boldogok vagyunk, hogy újra versenyezhetünk.”

Verstappen és Norris a hétvégi Brit Nagydíjon a győzelemre esélyesként indulnak, a McLaren pedig újra szoros meccsre számíthat a Red Bull Racinggel.

Marko kiakadt a Verstappen-Norris baleset miatt, elmondta, ki hibázott

Forrás :