fbpx

Piros zászlóval ,,kezdődött” és McLaren elsőséggel végződött az első gyakorlás

Lando Norris volt a leggyorsabb a Brit Nagydíj első szabadedzésén, a második legjobb időt Lance Stroll autózta, míg a harmadik Oscar Piastri lett.

A versenyzők többsége szinte azonnal kihajtott a pályára, ám nem sokáig élvezhették a gyakorlást. Yuki Tsunoda elásta magát a kavicságyban, így a versenyirányítás piros zászlós szakaszt rendelt el.

A zöld jelzés után Lewis Hamilton állt az élre, őt rögtön csapattársa, George Russell követte. Max Verstappen egyelőre csak a harmadik pozícióba ért fel.

Fél óra elteltével még mindig a keménykeverékű abroncsokat nyúzta a mezőny. Carlos Sainz ugrott az élre, lejjebb taszítva így a listán Lewis Hamiltont és George Russellt. Mögöttük Max Verstappen, Oscar Piastri, Charles Leclerc, Oliver Bearman, Lance Stroll, Lando Norris és Esteban Ocon alkotta az első 10-et.

A mezőny lassan a lágyabb gumikra szavazott, a holland világbajnok az élre is ugrott. Ám a McLaren ausztrál pilótája nem hagyta annyiban a dolgot, a gyakorlás vége felé átvette az első pozíciót.

Az eső is meglátogatta a silverstone-i aszfaltcsíkot, míg Lando Norris megfutotta a legjobb köridőt. A papaya színű csapat öröme nem volt ugyanakkor felhőtlen, mivel Piastri hidraulikus problémát jelzett az alakulatnak. A boxbejáratnál le is parkolta autóját.

Végül Lando Norris bizonyult a leggyorsabbnak Lance Stroll és Oscar Piastri előtt. A negyedik legjobb időt Max Verstappen autózta, míg mögötte George Russell, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Carlos Sainz és Esteban Ocon fért még be az első 10-be.