fbpx

Kibertámadás érte a Forma-1-et szabályzó szerevezetet

A Forma-1 irányító testülete, az FIA nyilvánosságra hozta, hogy a közelmúltban kibertámadás érte, amelynek során a fenyegetők több e-mail fiókhoz is hozzáférést szereztek.

Közölték, hogy a közelmúltban bekövetkezett adathalász-támadások „jogosulatlan hozzáférést eredményeztek az FIA két e-mail fiókjában található személyes adatokhoz”.

„Az FIA minden intézkedést megtett a problémák orvoslására, nevezetesen a jogtalan hozzáférések nagyon rövid időn belüli megszüntetésére, amint tudomást szerzett az incidensekről, és értesítette a Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés-t (a francia adatvédelmi hatóságot), valamint a Préposé Fédéral à la Protection des Données et à la Transparence-t (a svájci adatvédelmi hatóságot)” – áll a közleményben.

Hozzátették: „Az FIA sajnálatát fejezi ki az érintett személyeknek okozott aggodalmak miatt”.

Az ellopott adatok jellegéről, illetve a támadók kilétéről nem közöltek részleteket. Nem tudni, hány embert érintett az incidens, és milyen információkat loptak el a hackerek.

A TechRadar Pro megkereste az FIA-t, és azt a választ kapta, hogy az incidenseket egy szélesebb körű, a motorsport területén zajló adathalász kísérlet részeként azonosították, nem pedig az FIA rendszerei elleni célzott támadásként.

Forrás :