fbpx

Egy másik Forma-1-es csapattal tárgyal Daniel Ricciardo

Egy igazi hullámvasút Ricciardo elmúlt pár éve a Forma-1-ben. A sikeresebb időket is megélt ausztrál jövője folyamatosan bizonytalan.

A nyolcszoros futamgyőztes gyenge McLarenes évek után 2023-ra parkolópályára került az F1-ben. Visszatért a Red Bullhoz, de csak, mint tartalék. Ám ez tette lehetővé, hogy szezon közben az alulteljesítő Nyck de Vries helyén visszatérjen az AlphaTauriban.

Idén így ismét teljes éves versenyző lett, az időközben Visa RB névre váltó gárdánál, ám a helyzet nem változott. Egyelőre rendre elmarad Yuki Tsunodától, ami miatt egyre bizonytalanabb a folytatás.

Mivel az már szinte biztos, hogy a tartalék Liam Lawson – aki remekül helyettesítette őt tavaly a sérülése miatt – ülést kap jövőre, míg Tsunoda pedig hivatalosan is marad 2025-re.

Így Ricciardo számára minden bizonnyal nincs maradás, márpedig a kora és a teljesítménye miatt egy újabb kikerülést már nem élhet túl a karrierje. Ám az F1-es szakértő Will Buxton szerint egy csapat mentőövet dobhat neki.

„Szóbeszédek szerint Daniel már tárgyalásokat folytat a Williams csapattal, hogy ő legyen Alex Albon csapattársa. A csapat ugyanis kezdi megelégelni a várakozást Carlos Sainzra, hogy eldöntse hova akar menni, így az ajtót bezárhatják előtte.” – fogalmazott Buxton.

Hivatalos: Bearman jövőre az F1-es mezőny tagja lesz!

Forrás :