fbpx

Személyes háborúvá válik Ocon és Gasly házon belüli csatája?

Aggodalmak merültek fel amiatt, hogy Esteban Ocon és csapattársa, Pierre Gasly kapcsolata kezd személyes belharccá válni.

Az Alpine megerősítette, hogy Ocon az idei szerződésének lejártával távozik az istállótól, miután az F1-es Monacói Nagydíjon feldühítette munkaadóit, mivel ütközött Gaslyval. Az elmúlt hétvégén Ausztriában azonban a két Alpine pilóta olykor heves harcot vívott egymással, mégis Gasly a 10., Ocon pedig a 12. helyen végzett. Gasly a futam után elgondolkodott a válaszán, miközben a Sky Sportsnak nyilatkozott:

„Némileg több hely mindannyiunknak jobb lenne. A saját autómat tudom irányítani, a másikat azonban nem. Végeredményben erről is szól a Forma-1. Tudom, hogy ez mindig is kemény versenyzés lesz.”

Gasly ugyanakkor elégedett volt azzal, ahogy az Alpine kezelte a pályán vívott harcukat:

„Elégedett voltam. Mondtam nekik, hogy hagyják, hogy én intézzem el az előzést. Csak meg kellett találnom a módját ennek. Néha érdemes így. A futam után majd felülvizsgáljuk.”

Ocon válasza sem maradt el:

„Ez egy rendes csata volt. Minden oké volt, kemény és tisztességes harc volt a miénk.”

Ocon még mindig nem erősítette meg, hol fog versenyezni a következő idényben, miután lelép az Alpine-tól. A Sky Sports munkatársa, Naomi Schiff azonban azon tűnődött, hogy a csapatfőnökök esetleg a csapattársakkal való harcra való hajlandósága miatt elbizonytalanodtak Ocon miatt. Korábban már kivívta korábbi csapattársa, Fernando Alonso haragját is. Schiff így látta ezt:

„Mozgalmas hétvégéje volt. Az időmérőtől kezdve, ahol úgy éreztük, visszatekintve, hogy szinte szándékosan próbálta kiejteni a csapattársát, amikor annyira szorított az idő. A párharc, amiket vívtak… Ő egy olyan pilóta, akinek jelenleg nincs versenyülése. Nem tudom, mit tesz meg saját magáért, a többi csapat figyelméért a paddockban, hogy megmutassa, hogy csapatjátékos, és mindent megtesz, hogy az alakulata javára tegyen. Úgy éreztem, hogy Pierre és Esteban eddig a pontig kezelték valahogy a kapcsolatukat. Most, mintha már személyeskedéssé válna a dolog. Mi csak kívülről látjuk ezt, nem tudhatjuk pontosan. De mostanra már túl sok volt az incidensük. Az ember belegondol, hogy „ez személyes?” Aztán látod, hogy mit csinált Fernando Alonsóval is, és azt gondolod, hogy „ő már csak egy ilyen versenyző…”

Ocon biztos benne, hogy 2025-ben is az F1-ben lesz, több csapattal is egyeztet

Forrás :