fbpx

Összefogott a Forma-1 és Hamilton Mission 44 szerevzete

A Mission 44, a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Lewis Hamilton által 2021-ben alapított jótékonysági szervezet immáron a Forma-1 hivatalos támogatását élvezi – számolt be róla a Forma-1. 

A Mission 44 megalakulása óta a sokszínűség és befogadás mellett kampányol a motorsportban. Célja, hogy az oktatás, és a foglalkoztatási lehetőségek révén érdemi változást eredményezzen a társadalmi igazságtalansággal küzdő fiatalok számára.

A Forma-1 szorosan együttműködik a Mission 44-gyel a sportág sokszínűségét és befogadását érintő kihívások megoldása érdekében, és támogatja a jótékonysági szervezetet abban, hogy egyszeri élményeket nyújtson az alulreprezentált csoportok és hátrányos helyzetű közösségek diákjai számára, hogy ösztönözze őket a STEM és a motorsport területén való karrierre. Tavaly a Mission 44 és a Forma-1 Austinban, Silverstone-ban és São Paulóban tartott tájékoztató programokat, amelyek több mint 150 fiatalra gyakoroltak pozitív hatást.

Az F1 támogatni fogja a Mission 44-et abban, hogy felhívja a figyelmet munkájukra, és összekapcsolja a jótékonysági szervezetet a motorsportban működő szervezetekkel, hogy gyakornoki és hasonló lehetőségeket találjanak az alulreprezentált csoportok fiataljai számára.

A hétvégi FORMULA 1 QATAR AIRWAYS BRITISH GRAND PRIX 2024 alkalmával az F1 és a Mission 44 a maga nemében először rendez hálózatépítő rendezvényt, amely összehozza a Formula 1 Engineering és a Mission 44 MSc Motorsport Engineering ösztöndíjprogram ösztöndíjasait, hogy megosszák egymással tudásukat és segítsék a diákok szakmai fejlődését. Mindkét program kulcsfontosságú pénzügyi és karrier-támogatást nyújt a hallgatóknak, azzal a céllal, hogy az alulreprezentált háttérrel rendelkező hallgatók számára növeljék a motorsportban rejlő lehetőségeket.

Ellen Jones, a Formula 1 ESG vezetője elmondta: „Az elmúlt évek során öröm volt támogatni a Mission 44-et a sportágunk sokszínűbbé tételére irányuló erőfeszítéseiben, valamint abban, hogy a diákok és a fiatalok első ízben kóstolhassanak bele az F1 és a motorsport világába. Alig várjuk, hogy ebben az új minőségben is együtt dolgozhassunk a Mission 44-gyel, és megnézzük, hány ajtót tudunk együtt kinyitni, hogy inspiráljuk a következő generációt.”

Jason Arthur, a Mission 44 vezérigazgatója hozzátette: „Amikor Lewis Hamilton három évvel ezelőtt elindította a Mission 44-et, az volt a célja, hogy egy igazságosabb, befogadóbb jövőt teremtsen a fiatalok számára világszerte. A Forma-1-gyel közösen növelni tudjuk a tudatosságot és a motorsport karrierlehetőségekhez való hozzáférést, hogy a fiatalok, függetlenül a hátterüktől, sikeresek lehessenek. A változáshoz kollektív cselekvésre van szükség, és izgatottan várjuk a Forma 1-gyel való partnerségünk bővülését, hogy a motorsportban előremozdíthassuk a sokszínűséget.”

Vajon a Ferrari is fekete lesz Hamilton hatására?

Forrás :