fbpx

Hivatalos: Bearman jövőre az F1-es mezőny tagja lesz!

Talán nem okozott nagy meglepetést, hiszen már várható volt. Azonban ma hivatalosan is bejelentették, hogy Oliver Bearman 2025-ben a Forma-1-es mezőny tagja lesz, a Haas csapat ugyanis főállású versenyzőként igazolta le!

A MoneyGram Haas F1 Team a 2025-ös FIA Forma-1-es világbajnokságtól kezdődően többéves szerződéssel leigazolta az amerikai alakulathoz a brit Oliver Bearmant – áll a csapat közleményében.

Scuderia Ferrari Driver Academy 19 éves tagja jelenleg a csapat hivatalos tartalékversenyzője, miközben a Prema Racing színeiben az FIA Formula 2-es bajnokságban versenyez. Bearman a múlt hétvégén Ausztriában a Sprint futamon szerezte meg első győzelmét a 2024-es szezonban.

Bearman, aki a Scuderia Ferrari tartalékversenyzőjeként is tevékenykedik, emlékezetes Forma-1-es debütálást teljesített márciusban Szaúd-Arábiában, Carlos Sainz helyetteseként. Ezzel a Forma-1 történetének harmadik legfiatalabb versenyzője lett. Az akkor 18 éves Bearman a hetedik pontszerző helyen ért célba.

A MoneyGram Haas F1 Team számára sem ismeretlen Bearman, hiszen 2023-ban két F1-es szabadedzésen vett részt az alakulatnál, Mexikóban és Abu Dhabiban, majd egy teljes napot töltött a VF-23-asban az évadzáró teszteken Abu Dhabiban. A MoneyGram Haas F1 Team hivatalos tartalékversenyzőjeként idén januárban jelentették be és idei szezonban hat FP1-es gyakorlást tart a csapattal, többek között a hétvégi Brit Nagydíjon, Silverstone-ban.

„Nehéz szavakba önteni, hogy ez mennyit jelent nekem” – nyilatkozta Bearman. „Hangosan kimondani, hogy a MoneyGram Haas F1 Team Forma-1-es versenyzője leszek, mérhetetlenül büszkévé tesz. Azon kevesek közé tartozni, akik azt csinálhatják, amiről gyerekkorukban álmodtak, valami igazán hihetetlen dolog. Gene-nek (Haas, a csapat tulajdonosa), Ayao-nak (Komatsu, csapatfőnök) és mindenkinek a Haasnál, köszönöm, hogy hittek és bíztak bennem, hogy képviselhetem a csapatukat. Nagyon élveztem a közös munkát mindenkivel, mióta először találkoztunk Mexikóban, és alig várom, hogy élvezzem ezt a pillanatot velük, és remélhetőleg még sok másikat is a jövőben. Frednek, Marcónak, Jocknak, Alessandrónak és mindenkinek a Scuderia Ferrari versenyzői akadémiájában, egyszerűen nem lennék itt nélkületek. Köszönöm, hogy az F4 óta felkészítettetek erre a hihetetlen lehetőségre, és tudjátok, hogy mindent bele fogok adni.”

Bearman megtörte a jeget: Ő nyerte a mai F2-es versenyt

Forrás :