fbpx

Briatore elárulta, hogy szerinte mikor nyer futamokat újra az Alpine

Flavio Briatore, az Alpine ügyvezető tanácsadója azt állítja, hogy a csapata futamokat fog nyerni a Forma-1 szabályainak 2026-os változásakor, miközben több rivális versenytársától is szipkázza el az embereit.

Az enstone-i bázisú istálló a múlt hónapban jelentette be, hogy Briatore, aki 2000 és 2009 között állt a csapat élén, visszatért Luca De Meo vezérigazgató tanácsadójaként. Briatore visszatérése pont akkor történik, hogy az Alpine versenyképessége pozitívba fordul. Az elmúlt hétvégén Ausztriában már négy futamra bővült a sorozatos pontszerző sorozatuk. Az Alpine azonban továbbra is a nyolcadik helyen áll a konstruktőri bajnokságban. Egy túlsúlyos A524-es autóval és a színfalak mögötti tömeges elbocsátással kezdték meg az idényt. Briatore azonban, aki a Benetton és a Renault színeiben is világbajnoki címekig vezette az alakulatot, a 2026-os módosított technikai szabályzatokban látja a lehetőségeket. Annak ellenére, hogy a Renault tulajdonában álló csapat alulteljesítette az elvárásokat, mióta 2016-ban újraélesztette a teljesen gyári részvételét, Briatore az Alpine céljaival magasabbra tenné a lécet. A Radio Rai „La Politica nel pallone” műsorában beszélt erről:

„2026-ban futamokat fogunk nyerni, az Alpine a dobogóra fog állni; hogy aztán hányat fogunk, azt még nem tudom. Idén nagy hátrányban vagyunk, a teljes csapatot átalakítjuk. Luca de Meótól totális felhatalmazást kaptam erre. Megszoktam, hogy használjam is őket, és garantálom, hogy két szezon múlva már dobogós helyezésekről fogunk beszélni.”

Az Alpine a pletykák szerint azt fontolgatja, hogy bezárja motorgyártó részlegét és visszaalakul ügyfélcsapattá. A hírek szerint Briatore a Ferrarit vagy a Mercedest szemelte ki partnernek. A tapasztalt olasz áll a pletykák szerint az Alpine azon kísérletei mögött is, hogy elcsábítsa a Ferrari távozó versenyzőjét, Carlos Sainzot, hogy 2025-ben Pierre Gasly mellé álljon csapattársnak:

„Nagy az érdeklődés, bár majd meglátjuk a következő napokban. Jelenleg az Alpine számára nem a pilóta számít, először az autót kell rendbe raknunk. Hihetetlen, de Sainz még mindig elérhető, mindannyian szeretnénk, ha a csapatban lenne, és megtesszük, amit tudunk.”

Briatore merész vallomása azt követően hangzott el, amikor az Alpine három, a Ferrarinál és a Red Bullnál szerzett tapasztalattal rendelkező szakembert engedett be az ajtaján, hogy megerősítse a fogyatkozó technikai állományát. Ugyebár volt technikai igazgatójuk Matt Harman, akiről már hivatalos, hogy a Williamshez igazol, és az aerodinamikai vezető Dirk de Beer is távozott a szezon elején.

Michael Broadhurstet visszahozták az istállóhoz vezető aerodinamikusnak, aki a Red Bullnál töltött ideje alatt két konstruktőri bajnoki címhez járult hozzá. Eközben Vin Dhanani is visszatér a számára ismerős környezetbe, mint teljesítményért felelős vezető. Az ex-Ferrari ember Jacopo Fantoni pedig helyettes főmérnök lesz. Fantoni a maranellói alakulatnál a tervezési részlegen dolgozott David Sanchez mellett. Utóbbit két hónappal ezelőtt az Alpine új technikai igazgatójává neveztek ki. Sanchez idő előtt távozott a McLarentől, beilleszkedett az Alpine által az idény elején bevezetett, átdolgozott, három részből álló technikai struktúrába. Broadhurst David Wheater-nek, Dhanani Ciaron Pilbeamnek, Fantoni pedig Joe Burnellnek fog jelenteni, Sanchez pedig felettük helyezkedik el, közvetlen osztályvezetőként.

Az Alpine máris magyarázkodásra kényszerült Briatore érkezése miatt

Forrás :