fbpx

A német foci-válogatott szponzorát szerezte meg a Mercedes F1-es csapata!

A Mercedes Forma-1-es csapata jövőre csapatruházati partnert vált. A Pumát, ahogy azt már egy ideje sejteni lehetett, az Adidas váltja majd, tudta meg az Autosport.

A német sportruházati márka hamarosan elveszíti a német labdarúgó-válogatott szponzori jogait (helyét a Nike veszi át 2027-től), így az Adidasnak másik nagyszabású alanyt kellett találnia, amit meg is talált a Mercedes által.

Pár hete a Bildnek adott interjúban az Adidas vezérigazgatója, Bjorn Gulden  azt mondta, hogy az F1 egy „erősen növekvő sportág – a fiatalabb generáció körében is”.

Hozzátette: „Több csapattal is tárgyalunk. A legtöbb Forma-1-es szerződés 2026-ig szól, így remélem, hogy sikerül megállapodnunk.”

Azóta, szintén a Bild hasábjain, arról számoltak be, hogy nyélbe ütötték az Adidas-Mercedes megállapodást, a motorsport.comnak pedig meg is erősítették ezt. A hivatalos bejelentés azonban még várat magára. Úgy tudni, már csak a végső simítások vannak hátra a szerződés kapcsán, ugyanakkor egyes források szerint az osztrák versenyhétvégén már a jövő évi Adidas-csapatruházat tervei is jelen voltak.

Az Adidasszal való megállapodás véget vet a Mercedes jelenlegi, Pumával kötött csapatruházati szponzori szerződésének, amelyet ironikus módon szintén Gulden kötött, amikor még a rivális márka vezérigazgatója volt.

A Mercedes másik ruházati partnerének, a Tommy Hilfigernek a jövője továbbra sem világos. Ez az üzlet erősen kötődik Lewis Hamiltonhoz, aki jövőre már a Ferrari versenyzője lesz. Így nagy a valószínűsége annak, hogy a márka sem fog a Mercedesszel maradni. Az azonban már korábban is kiderült, hogy ha a Mercedestől távozik is a Tommy Hilfiger, biztosan nem tart majd Hamiltonnal a Ferrarihoz.

A Mercedes két támogatójával is szakít Hamilton Ferrarihoz igazolása miatt

Forrás :