fbpx

Briatore megnevezett egy szerinte szuper tehetséget, lehet le is igazolja?

A pletykák szerint szinte teljesen összeomlott annak a valószínűsége, hogy Carlos Sainz 2025-re és azon túlra is szerződést kössön a Williamsszel.

Egészen a közelmúltig a Ferraritól távozni kénytelen pilóta két hosszú távú ajánlat – az Audi-hoz tartozó Sauber és a pletykák szerint négyéves Williams-szerződés – között vacillált. A 29 éves versenyző azonban a jelek szerint a Williams utolsó határidejét is elengedte. Olyannyira, hogy a James Vowles vezette csapat türelme talán végképp elfogyott. Sainz Ausztriában, miután a Red Bull Ringen meglepetésre harmadik lett, ennyit mondott erről:

„Ahogy már korábban is mondtam, biztosan nem gondoltam volna, hogy ilyen nyomást fogok kapni vasárnap délután. Mindez egy olyan dobogó után, aminek nagyon szeretnénk most inkább örülni. Azt hiszem, olykor természetesnek vesszük, amikor egy ilyen dobogón állunk, ünnepelünk, Ferrari-öltözetben, és arra gondoltam, hogy próbáljuk meg élvezni ezt a pillanatot, mert ki tudja, mikor lesz ez legközelebb ilyen a jövőben.”

Valóban, míg Sainz eredetileg egy top ülést remélt a jövőre – például a Red Bullnál vagy a Mercedesnél -, az egyetlen másik valós lehetősége az Alpine új vezető tanácsadója, Flavio Briatore last-minute ajánlata. Úgy tudni, a háromszoros futamgyőztes Briatore ajánlata felé hajlik. Ő ugyanis csupán egy egyéves szerződést kínál! Így Sainz számára nyitva marad az ajtó egy 2026-os, valódi topcsapathoz való átigazolásra. A DAZN vasárnapi kérdésére a 74 éves olasz Briatore szemérmesen válaszolt Sainzról:

„Carlos Sainz egy piszok jó versenyző, aki a szezon végéig a Ferrarinál fog versenyezni. Ezt tudom Carlosról – hogy egy szuper pilóta.”

Arra vonatkozóan, hogy a Sauber vagy a Williams türelme fogytán van-e, miközben a döntésére várnak, Sainz vasárnap így felelt:

„Bármennyire is vannak talán olyan alakulatok, amelyek idegesek vagy nyomást gyakorolnak rám, itt az ideje, hogy én is élvezzem ezt a pillanatot, hogy dobogóra állhatok. Őszinte és egyenes leszek az istállókkal. De ez egy olyan fontos döntés nekem is, hogy minden szükséges időt ki fogok használni. Ha vannak csapatok, akik nem tudnak várni, vagy némileg türelmetlenek, nem tudok mit tenni. Ez az én jövőm, az én döntésem lesz. Megpróbálok mindenkivel a lehető legőszintébb lenni, és megadom magamnak azt az időt, ami szükséges erre.”

Miután Sainz talán már nincs képben a Williamsnél, a pletykák szerint a csapat újra komolyan egyeztet Valtteri Bottasszal és Esteban Oconnal.

Szorul a hurok Sainz nyaka körül, sürgősen döntenie kell

Forrás :