fbpx

Argentin versenyző ugrik be Sargeant helyére Silverstone-ban

A Williams egyik junior versenyzőjét ülteti be a pénteki első edzésre. Franco Colapinto Logan Sargeant autóját kapja meg egy órára.

A 21 éves argentin versenyző a Formula 2-es MP Motorsport versenyzője. Első évében jelenleg a pontverseny ötödik helyén áll.

Erős szezonja jutalma az F1-es bemutatkozás, még ha csak egy szabadedzés erejéig is.

Ezzel 23 év után ő lesz az első argentin, aki egy hivatalos Forma-1-es hétvégén szerepelhet. Legutóbb 2001-ben, Gaston Mazzacane egy Minardival képviselte az F1-ben a dél-amerikai színeket. Azért az országét, ahonnan olyan legendák jöttek, mint Juan Manuel Fangio, vagy Carlos Reutemann.

„Tele vagyok érzelemmel. Nagyon elégedett vagyok, ez egy nagyon fontos pillanat az életemben és a karrieremben. Annyira felkészült leszek, amennyire csak tudok. Rengeteg kört fogok megtenni a szimulátorban, és sokat fogom tanulni a az autó vezetésének a részleteit is.” – kezdte Colapinto.

„Várom már, hogy megtapasztalhassam az új vezetését, miután tavaly már részt vehettem az adu dhabi-i teszten. Kiváltságos dolog, egy Silverstone-hoz hasonló pályán szerepelni, az pedig sokat jelent, hogy ez ráadásul a csapat hazai versenye is. Üzenem minden argentin szurkolónak: remélem ti is annyira fogjátok élvezni az első szabadedzést, amennyire én! Ez egy fontos mozzanat a nemzetünk számára, hálás vagyok a támogatásátokért, amit adtatok nekem. Mindent meg fogok tenni, hogy büszkék legyetek rám” – tette hozzá.

A Williams sportigazgatója pedig az eddigi teljesítményének jutalmaként azonosítja ezt a lehetőséget.

„Franco nagyon biztatóan kezdte ezt az F2-es szezont. Nagy örömmel adjunk neki ezt a lehetőséget, az elmúlt két évben mutatott teljesítménye jutalmaként. Büszkék vagyunk a Williams Driver Academy tehetséges csapatára. Fontos számunkra, hogy megadhassuk nekik a lehetőséget a fejlődésre és a feljebb lépésre. Megmutatni a tehetségünket a hazai pályánkon egy szép pillanat és természetesen ez egy nagyszerű nap lesz az argentin Forma-1-es rajongók számára.” – mondta Sven Smeets.

F2: Colapinto és Hadjar állhatott a dobogó csúcsára a hétvégén

Forrás :