fbpx

Ocon biztos benne, hogy 2025-ben is az F1-ben lesz, több csapattal is egyeztet

Esteban Ocon elárulta, hogy két Forma-1-es istállóval is intenzíven egyeztet, miközben a jövőjét igyekszik bebiztosítani, miután megerősítették, hogy 2024 végén elhagyja az Alpine-t.

A 27 éves pilóta ötéves együttműködését fejezi be az enstone-i csapattal, és leginkább a Haashoz való átigazolással hozzák kapcsolatba – ahol várhatóan Oliver Bearman lenne a csapattársa. Az egyszeres nagydíjgyőztes azonban megerősítette, hogy egy másik alakulat is képben van, és mindkettővel komoly tárgyalások zajlanak. Továbbra is biztos benne, hogy bármelyik csapattal is kötnek megállapodást,a következő szezonban az F1-ben fog versenyezni. Ha egyik sem valósul meg, nem ez lenne az első alkalom, hogy Ocon a kispadon találja magát. A francia 2018-ban nem tudott csapatot biztosítani magának a következő idényre, és egy évet kellett a pálya mellett töltenie, mielőtt Nico Hülkenberg helyére került a Renault-nál. Ocon a médiának, többek között a RacingNews365-nek is beszélt erről:

„Jelenleg két komoly beszélgetésben vagyunk benne. Az egyeztetések jól haladnak. Jelenleg bizakodó vagyok a jövőm miatt, és remélhetőleg hamarosan rendeződik a dolog.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire érzi biztosnak, hogy sikerül megegyezni valamelyik féllel, és hogy nem ismétlődik meg a 2018-as év, így felelt:

„Igen, teljesen magabiztos vagyok. De ahogy mondtam, ez még nem végleges. Én is teljesen biztos voltam 2018 végén – de különböző okok miatt nem jött össze -, megvan ez a tapasztalatom is.”

Ocon azonban nem akart belemenni abba, hogy százalékosan válaszoljon arra, mennyire érzi magát magabiztosnak, így nevetve visszautasítva a kérdést:

„El akarjátok olvasni a szerződést, a szerződéstervezetet esetleg?”

Több pilóta, köztük Ocon jövője is Carlos Sainz igazolásától függ,. A spanyol pilóta a Williams, az Alpine és a 2026-ban Audivá váló Stake első számú prioritása. Míg a Haas nem része ennek az egyenletnek, a második komoly egyeztetés, amit Ocon folytat, vagy az előbbi, vagy az utóbbi csapat lesz – a Stake a Williamsnél valószínűbb és széles körben emlegetett opció.

Szokatlan, hogy a versenyzői piac egyetlen pilóta döntésétől függ, és mivel a puszta tempón és teljesítményen kívüli tényezők is szerepet játszanak, amint az elsődleges mozgatórugó (Sainz) választ, a többi dominó valószínűleg hamar eldől. Ocon, amikor arról kérdezték, mit gondol a pilótapiacról, és arról, hogy a teljesítményén kívüli tényezők milyen szerepet játszanak, valamint arról, hogy milyen hatással vannak az egy másik versenyzőtől függő döntések, így felelt:

„Nos, azt hiszem, ez soha nem volt egyszerű. A piacok mindig is nagyon furák voltak, és mindig voltak okok, nem csak a teljesítmény oldalán. Egyértelműen sok minden történt. Őszintén szólva nem hiszem, hogy ez a kedvenc területem a beszélgetések alatt – inkább a pályán versenyzek, minthogy erről beszéljek. De igen, ez egy óriási dolog, az biztos. Ez mindig is egy nagyon buta dolog volt a Forma-1-ben, a versenyző piaci témák. Érdekes, ha az ember belemegy – érdemes meghallani a nagyon magasan jegyzett emberek véleményét sok különböző dologról. Végül csak kiderül, hogy leginkább a teljesítményről van szó. Nem csak ezen persze, de még mindig leginkább a teljesítményen, szóval még mindig van reményem a sportággal kapcsolatban.”

Az Alpine cáfolja Ocon állítását

Forrás :