fbpx

Mérföldkőhöz ért az Audi az F1-es erőforrásával

Az Audi elárulta, hogy készülő Forma-1-es programja jelentős mérföldkőhöz érkezett: motorja a tesztek során már teljesíti a versenytávokat.

A német márka 2026-ban első ízben kóstol majd bele a Forma-1-be először, ráadásul mindjárt gyári résztvevőként, amikor a Sauber felvásárlását befejezi.

„Alig két év elteltével a belsőégésű motorból, villanymotorból, akkumulátorból és vezérlőelektronikából álló erőforrásunk dinamikusan fut a próbapadon” – mondta Adam Baker vezérigazgató.

„A különböző komponensek egyetlen egységgé történő sikeres összeházasítása kemény munka és nagyszerű csapatmunka eredménye.”

„Az Audi Power Unit már szimulált versenytávokat tett meg a tesztpadon.”

„Sok tesztelési időt nyertünk az egyes komponensekkel 2023-ban, és a megszerzett tapasztalatokat párhuzamosan be tudtuk építeni a következő építési szakaszokba.”

„Jelentős mérföldköveket és célokat értünk el, ami jó érzéssel tölti el az egész csapatot.”

„Az erőforrást a tesztpadon a jelenlegi F1-es naptárban szereplőktől eltérő elrendezéssel futtatjuk, a teszt céljától függően” – tette hozzá Adam Baker műszaki igazgató.

„Las Vegas például az általános energiagazdálkodás szempontjából érdekes a fejlesztőcsapatunk számára. A Las Vegas Strip-en számos gyors és lassú kanyar váltakozik, és a közel két kilométeres, teljes gázzal történő vezetés tökéletes fejlesztési környezetet biztosít a belsőégésű motor és az ERS (Energy Recovery System) alkatrészeinek finomhangolásához.” – mondta.

Dreyer kijelentette, hogy az Audi arra törekszik, hogy még tovább finomítsa csomagját, miközben igyekszik biztosítani, hogy az elérje a felvázolt versenyképességi célokat.

„A sikeres versenytávok után az erőforrással, hamarosan ugyanezt fogjuk tenni a teljes hajtásrendszerrel, vagyis az erőforrás és a sebességváltó kombinációjával.”

„Ugyanakkor teljes gőzzel haladunk a teljesítményfejlesztéssel, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.”

Mindeközben arra is nagy gondot fordítottak hogy Neuburgban olyan létesítmények álljanak rendelkezésükre, amelyek segítik a versenyképességet.

„Egy nagyon ambiciózus korszerűsítést és bővítést hajtottunk végre a tesztlétesítményünkben” – tette hozzá Dreyer.

„Ma már 22 korszerű tesztpaddal rendelkezünk a telephelyen. Az új fejlesztőeszközeink a legmodernebbek, és lehetővé tették számunkra, hogy meredek tanulási görbét érjünk el.”

Már csak négy név van az Audi kalapjában, amennyiben Sainz nemet mond

Forrás :