fbpx

Marko kiakadt a Verstappen-Norris baleset miatt, elmondta, ki hibázott

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kiakadt a Max Verstappen és Lando Norris között az Osztrák Nagydíj alatt lezajlott „indokolatlanul heves” csata miatt.

A páros a verseny 64. körében ütközött össze, amelynek következtében Norris komoly sérüléseket szenvedett, és kiállni kényszerült. Verstappen defektet kapott, és visszatért a boxutcába új gumikért, majd az ötödik helyért 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott a szuperlicenszébe. A ServusTV-nek nyilatkozva Marko kiemelte, hogy több tényező is lehetővé tette, hogy Norris felzárkózhasson:

„Több tényező miatt vesztettük el a győzelmet. Az tény, hogy a boxkiállásunk rosszul sikerült, és ezért Lando DRS-tartományba került. Az volt az elvárásunk, hogy a kemény gumik lesznek a jobb választás, de kiderült, hogy nem ez a helyzet. Alacsonyabb volt a vártnál a hőmérséklet. Ez azt jelentette, hogy Lando új gumikat kapott az utolsó stintjén, mi pedig használtakon voltunk. Ez is szerepet játszott ebben. Max is blokkolt a 4-es kanyarban történt fékezése után. Mindezek együttesen megnehezítették a helyzetünket.”

Norris Verstappen üldözése során többször is túllépte a pályaelhagyási limitet, ami egy vizsgálathoz vezetett, ami öt másodperces időbüntetést is eredményezhetett volna. Marko azt javasolta, hogy a Red Bullnak közbe kellett volna avatkoznia, mielőtt a pályán csatába bocsátkoznak:

„Szerintem mindketten feleslegesen vezettek ennyire hevesen. Ennek során talán nekünk is közbe kellett volna avatkoznunk, mert tudtuk, hogy vizsgálat folyik Lando ellen a pályaelhagyások miatt. Csak azt nem tudtuk még, hogy megbüntetik-e ezért. Utólag aztán azt mondhatod már, hogy „oké, engedd el”. De nézzük a jó oldalát: a pilóták, és a konstruktőrök bajnokságában is növeltük az előnyünket. Remek küzdelem volt, amíg valahogy el nem fajult. Ki hol fékez, ki hol kaparintja meg jobban a pályahatárt, ahelyett, hogy a tisztességes célba érésre koncentráltunk volna.”

Ki volt a hibás, a Norris-Verstappen ütközésben? Szavazz!

Forrás :