fbpx

Akkorát kiabált Wolff, hogy Russell majdnem eldobta az autót

George Russell elárulta, mikor az élre került Toto Wolff úgy üvöltött, hogy majdnem eldobta az autóját.

Sokáig Max Verstappen vezette az Osztrák Nagydíjat, ám az utolsó boxkiállások után Lando Norris nagyon gyorsan felért a nyakára. A holland technikai gondokra panaszkodott, míg a britnek a nagy igyekezetben a fehér vonalakkal és a pályahatárokkal gyűlt meg a baja. Kettőjük tánca végül ütközéssel és dupla defektettel végződött. A McLaren pilótája ugyan a boxig eljutott, ám kiállni kényszerült, míg a háromszoros világbajnok a büntetés ellenére az ötödik pozícióban fejezte be a futamot.

A Mercedes fiatal versenyzője örökölte meg az első helyet az incidens után, ám majdnem véget ért az öröm, mikor csapatfőnöke biztatni kezdte. A 26 éves pilóta kérte is a csillagosokat, hogy ne beszéljenek hozzá és hagyják versenyezni, mivel Oscar Piastri komoly fenyegetésként autózott mögötte.

,,Megnyerheted ezt George” – üvöltötte a Mercedes csapatfőnöke, mire Russell csak annyit reagált, hogy hagyják vezetni.

A futam után a brit pilóta elmondta, majdnem eldobta a versenygépet, mikor Wolff kiabálni kezdett.

,,Csak üvöltött a fülembe, ez lehetett karrierje legkínosabb pillanata. Majdnem összetörtem az autót, mikor ez történt. Ez is mutatja, mennyire szenvedélyes a csapatunk. Nagyon sok erőfeszítést tettünk mostanában, az emberek a gyárban túlóráztak. Néha úgy érzi az ember, hogy nem kapja meg a megfelelő jutalmat, de ma nem ez történt” – nyilatkozta Russell.

Forrás :