fbpx

Verstappen már bűntudatot érez a Red Bull belső viszálya miatt

Max Verstappen elismerte, hogy bűntudatot érez az édesapja és a csapatfőnöke között zajló balhék miatt.

A Christian Horner és Jos Verstappen közötti nézeteltérés pénteken Ausztriában ütötte fel újra a fejét, amiért utóbbi részt vett egy pályabejáráson. Az idősebb Verstappen egy régebbi specifikációjú Red Bull F1-es autót vezetett volna az osztrák italgyártó cég főhadiszállása által szervezett bemutatón. Ez újdonságként érte Hornert, aki további információkat kért erről a demóról. A páros között ezután verbális háborúra került sor, amikor a médián keresztül nyilatkoztak. Max Verstappen, aki úgy tűnik, hogy a történet közepébe került, így nyilatkozott:

„Természetesen nem szép dolog ez, azt hiszem; sem nekem, sem apámnak, sem Christiannak, sem a csapatnak. Az ember nem akarja, hogy ilyesmik történjenek. Apám elég világosan elmondta ennek az okát, és természetesen megértem a véleményét ezzel kapcsolatban. Végeredményben felkérik, hogy vezesse az autót, majd kiderül, hogy nem akarják, hogy vezesse az autót. Nos, az apámat, valójában nem érdekli, hogy vezethesse azt az autót, de megkérték, és azt mondták neki, hogy „kérlek, tedd meg a rajongókért, a holland szurkolókért, bla-bla-bla-bla.” A Red Bull-lal remek a kapcsolatunk, hazai pálya, tehát megértem. Természetesen én azért vagyok itt, hogy a teljesítményemre koncentráljak. Mindenkivel jó kapcsolatot szeretnék ápolni, de természetesen ez a forgatókönyv elkerülhető lett volna.”

Verstappen teljesítményét nem befolyásolta a táborán belüli dráma, megszerezte a pole-t az F1-es sprintversenyen, és a sprintfutam győzelmet is megszerezte, mielőtt az Osztrák Nagydíj pole-ját behúzta volna.

Marko megelégelte a Horner-Verstappen háborút: Most már legyen béke!

Forrás :