fbpx

Verstappen kiakadt az ütközés után: Ez nevetséges!

Max Verstappen nem tartotta fairnek a 10 másodperces büntetést, amit azért kapott, mert ütköztek Lando Norrisszal.

Sokáig vezette zavartalanul a versenyt a holland pilóta, ám a második boxkiállás után veszített előnyéből és az autója is jobban kezdett rakoncátlankodni. A 26 éves versenyző már a második etap végén is jelezte, hogy valami nincs rendben a versenygépével, és a használt közepeseken a probléma csak fokozódott.

A McLaren brit versenyzője utolérte barátját és többször is megpróbált elmenni mellette, ám Verstappen kivédte a támadásokat. Norris az utolsó próbálkozásnál már negyedjére hagyta el a fehér vonalat négy kerékkel, így büntetésre is számíthatott, amit meg is kapott. Ugyanakkor, mikor a holland mellett próbált elmenni, a két autó összeért, és mindkét versenyző defektet kapott. A Red Bull pilótája még rálegyezett a 24 éves fiatalra, aki végül nem tudta folytatni a versenyt, hiába ért vissza a boxutcába.

A stewardok a háromszoros világbajnokot látták bűnösnek, így 10 másodperces időbüntetéssel sújtották a pilótát. Verstappen mikor megtudta, milyen szankciót kapott, a csapatrádióban a következőket mondta dühösen:

,,Persze… ez nevetséges! Nem lehet csak úgy nyomni jobbra-balra! Mit akartok, mit csináljak?”

Gianpiero Lambiase, Verstappen versenymérnöke így felelt:

,,Nem viselkedett ott helyesen (Norris) Max! Szóval igen, ez kétségbeejtően balszerencsés, főleg itt, de te mindent megtettél!”

A holland így folytatta:

,,Maga a verseny is elég sz*r volt, hogy őszinte legyek. Van még min javítani, de ez van.”

A verseny leintése után már így értékelte a helyzetet a háromszoros világbajnok:

,,Nos igen, nem tudom. Újra vissza kell néznem! A magam részéről persze védekeztem a belső íven egy kicsit, de ő végig nyomta kívülről és úgy vélem a hátsó kerekeink összeértek. Nagyon furcsa pillanat volt, igazság szerint nem számítottam rá.”

Forrás :