fbpx

Verstappen javasolt a Red Bull Ringnek egy vonalvezetést, amelynek minden rajongó örülne

Max Verstappen elárulta, hogy sürgette a Red Bullt, hogy építsenek újra vissza az Österreichringből, amely egykor a Forma-1 leggyorsabb pályája volt.

Az osztrák pályát 1996-ban rövidítették le a ma már Red Bull Ring néven ismert helyszínné. Az összes híres gyors kanyart – köztük a Tiroch, Bosch és Rindt kanyarokat – kikerülték vagy átalakították, hogy létrehozzák a modern vonalvezetést, amelyen az F1 először 1997-ben versenyzett. A pálya nyugati része megmaradt, és a Red Bull egy időben egy sikánt is épített közte és a jelenlegi boxutca közé, de jelenleg nem tervezik, hogy használják azt. Verstappen így nyilatkozott:

„Kértem, hogy próbálják meg visszaállítani, ahogyan annak idején volt. Egy kicsit gyorsabb első szektor igen király lenne, de nem hiszem, hogy ez jelenleg megoldható. De láttam néhány nagyon király onboard felvételeket a régi időkből. Szerintem persze most is nagyon szép pálya, de általánosságban még ha az első szektor csak végig gyors kanyarokkal lenne tele, szerintem még jobb lenne, mert akkor gyakorlatilag csak egy lassú tempójú kanyar vagy bármi más lenne a pályán. De ez egy remek elrendezés.”

A Forma-1 1970 és 1987 között versenyzett az Österreichringen. A lassú kanyarok hiánya miatt rendre ez volt az F1 leggyorsabb pályája. Nelson Piquet az utolsó futamon 256,621 km/h-s átlagsebességgel szerezte el a pole pozíciót. A modern vonalvezetés 1,5 kilométerrel rövidebb, mint a régi aszfaltcsík, és Verstappen szerint előnye, hogy jó kilátást nyújt a nézők számára:

„Amit a legjobban szeretek, hogy a rajongók valóban sokat láthatnak a pályából, ha bármelyik lelátón ülnek. És szerintem ez egészen különleges hangulatot teremt, mert úgy érzed, mintha egy kicsit inkább egy aréna jellegű lenen ez érzetre. A versenyzés és a futamnézés szempontjából mindenképpen ez az egyik legjobb pálya a versenynaptárban.”

Hivatalos: A Forma-1 2030-ig marad Ausztriában

Forrás :