fbpx

Verstappen apja állítja, hogy Horner megbabráltatta (volna) a fékjeit!

Max Verstappen édesapja Jos, valamint a Red Bull Racing csapatfőnöke Christian Horner nem csitul a hangulat. Épp ellenkezőleg!

A héten már összekülönböztek azon, hogy Jos, a Legends Parade-en vezetett volna egy RB8-ast, ám Horner ezt megvétózta. Most Jos a Viaplay-nek azt is elmondta, hogy állítása szerint Horner burkoltan meg is fenyegette őt.

„Azt hallottam, hogy mindent megpróbált, hogy megakadályozza, és hogy csak arra kell figyelnem, hogy az a dolog [az autó] mindig fékezzen. Szerintem ez nagyon komoly dolog” – árulta el Jos Verstappen a Viaplay-nek.

Ezt Verstappen úgy értelmezte, hogy Horner arra utalt, hogy nem biztos, hogy jól működő fékekkel kapná meg Jos az autót…

„Egy olyan embertől, aki a csapatot vezeti, és aki békét akar teremteni a csapaton belül, igen, ezt nagyon fenyegetőnek találom. Hogyan kellene ezt kezelnem, ha ezt hallom? Ez nem az ő javára válik.”

Mindez nem segít a Red Bull helyzetén, tekintve, hogy – bár ezen a hétvégén Max Verstappen ismét erősnek tűnik, összességében – a Red Bull dominanciája közel sem mutatkozik olyan rendkívül fölényesnek, mint tavaly. A McLaren pedig megerősdött és csak a kínálkozó lehetőségekre vár.

Jos szerint azonban Max Verstappen nyugodt tud maradni, hogy teljesíteni tudjon.

”Igen, megvan benne ez (a nyugalom). Max nem foglalkozik ezzel. Ott ült, amikor ezt mondták neki, és megrázta a fejét. Akkor én is tudom, hogy ő rendben van. Kicsit szánalmas, de felejtsük el és lépjünk tovább. Minden jót Maxnek. Remélem most építenek egy olyan autót, ami nyer és akkor Maxnek nem lesz semmi baja. Mindent megteszek, hogy ő rendben legyen, jó ülése legyen, de amíg ez nincs így, addig majd meglátjuk, mi lesz…” – zárta mondandóját Jos Verstappen.

Ausztriában is balhézik Jos Verstappen Hornerrel

Forrás :