fbpx

Tsunoda komoly pénzbüntetést kapott a káromkodása miatt

Yuki Tsunoda japán pilótát 40 000 eurós (majdnem 16 millió forint) pénzbüntetéssel sújtották, amiért az Osztrák Nagydíj időmérőjén sértő megjegyzést tett egy riválisára.

A 24 éves RB-pilóta a csapatrádión keresztül a Sauber versenyzőjével, Guanyu Zhou-val szemben egy káromkodást és egy fogyatékkal élőkre vonatkozó sértést használt, ami miatt a versenyfelügyelők elé idézték. Tsunoda úgy vélte, hogy akadályozták a boxutcában, elmondta, hogy nem tudta, mit jelent a kifejezés, mivel az angol nem az anyanyelve, és hogy „elborzadt”, amikor megtudta annak a jelentését. A Forma-1 irányító testületének, az FIA-nak a közleményében ez olvasható:

„A meghallgatás során a pilóta bocsánatot kért. Azt állította, hogy másképp értelmezte eddig a szavakat, de elismerte, hogy ez nem tekinthető mentségnek arra, amit tett. A stewardok nagyra értékelik a versenyző őszinteségét, de megerősítik azt a tényt, hogy a használt szavak sértőek és teljesen helytelenek voltak.”

A stewardok figyelembe vették „a versenyző őszinte megbánását és felajánlását, hogy nyilvánosan is bocsánatot kér”, és Tsunoda büntetésének felét felfüggesztették az idény végéig.

Tsunoda, 10. helyen áll a pilóták bajnokságában, és a 14. helyről indul a vasárnapi futamon.

Ismét hatalmas dicséretben részesítette Marko Tsunodát

Forrás :