fbpx

Szorul a hurok Sainz nyaka körül, sürgősen döntenie kell

Carlos Sainz 2025-ös Forma-1-es lehetőségei szűkülhetnek. Azok a csapatok, amelyek eddig arra vártak, hogy döntsön a jövőjéről, most más versenyzők iránt kezdtek érdeklődni.

Carlos Sainz már hetek óta mérlegeli a Sauber/Audi csapat és a Williams egyértelmű ajánlatait a következő szezonra. Ám miközben a Ferrari versenyzője a Spanyol Nagydíj idején úgy tűnt, hogy a végső döntés küszöbén áll, a helyzete tovább bonyolódott.

Mindez azt követően történt, hogy a korábbi F1-es csapatfőnök, Flavio Briatore visszatért. Egyértelművé tette, hogy az Alpine-nak a következő néhány évben a versenyzőszerződések terén az első lépést kell megtennie. Ugyanis teljes mértékben az autóra akar koncentrálni.

A helyzet miatt Sainz szünetet tartott abban, hogy eldöntse, mit szeretne tenni, és úgy tudni, hogy további haladékot kért a Williamstől a 2025-ös terveivel kapcsolatos döntés meghozatalára, hogy mérlegelni tudja, mit tudna ajánlani az Alpine. A francia gyártó ajánlata különösen érdekes, mivel egyre valószínűbbnek tűnik, hogy felhagy a gyári motorprogrammal, és helyette 2026-ra ügyfélmegállapodásra vált.

Sainz számára a Mercedeshez hasonló, potenciálisan versenyképes motorral rendelkező gyári alakulatnál való versenyzés lehetősége vonzó. Ezért tovább halogatta a döntést a Williams és az Audi ajánlataival kapcsolatban.

Míg a Sauber/Audi hajlandó még egy kicsit várni, addig a Williams úgy döntött, hogy minél előbb csapattársat kell találnia Alex Albonnak. Ezért újra megkezdte a tárgyalásokat másokkal.

A csapat egy futamgyőztest szeretne a következő szezonra, és úgy tudni, hogy az elsődleges célpontok Valtteri Bottas és Esteban Ocon.

Mindkét pilótát jól ismeri a Williams csapatfőnöke, James Vowles a Mercedesnél való közös munka révén. Az előzetes tárgyalások, amelyek az év elején zajlottak, most újra beindultak. Úgy tudni, hogy a Williams számára kulcsfontosságú, hogy olyan versenyzőt találjon, aki teljes mértékben elkötelezett a projekt mellett. Valamint hajlandó belevágni abba az útba, amelyen a csapat a következő néhány évben elindul.

Ezért Sainz habozása az elköteleződéssel kapcsolatban, és az Alpine ajánlata által kiváltott hirtelen szünet miatt az alakulat megkérdőjelezte, hogy a spanyol eléggé elkötelezett-e a tervei iránt.

És bár Sainz számára nem zárult be teljesen az ajtó a Williamsnél, a csapatnak most bizonyítékra lehet szüksége a spanyoltól, hogy a miért is csatlakozna hozzájuk.

Ez az egy dolog, amiért Sainz inkább az Alpine-t választhatja a Williams helyett

Forrás :