fbpx

Pénz, vagy kihívás? Ez lehet a fő kérdés az F1-es sztártervező számára

A Forma-1-es közönség fantáziáját mostanság leginkább az izgatja – többek között -, a sztártervező Adrian Newey melyik csapathoz fog szerződni 2025-re. Vagy fog-e egyáltalán bárhová. Newey döntése ráadásul befolyással lehet a versenyzői piac alakulására is, például Carlos Sainz döntése kapcsán.

Az Inside The Piranha Club podcastben Rebecca Clancy és Ben Hunt újságírók Adrian Newey lehetséges következő lépéseiről beszélgettek.

A Ferrari nagyon szeretné, ha Newey csatlakozna, de ennek az esélye csökkent, miután az Aston Martin is szemet vetett rá, jókora bért ajánlva neki.

Úgy tudni, hogy a Williams is szeretné visszaszerezni őt, de lehetséges, hogy a Williams képtelen megfelelni Newey elvárásainak.
A ’90-es években Newey 5 konstruktőri világbajnoki címhez segítette hozzá a Williamset. Mára azonban a legendás csapat sajnos a sereghajtók közé került. Persze könnyen lehet, hogy Newey esetleges visszaszerzése hozzá tudna járulni ahhoz, hogy a csapat ismét eredményes legyen.

A Williams állítólag odáig ment, hogy Newey-nak a cég részvényeit is felajánlotta, hogy meggyőzze őt a visszatérésről.

„Nyilvánvaló, hogy jól alkudoznak, és vajon az Aston Martinhoz akar-e menni?” – mondta Clancy a podcastban.

„És csak hogy tisztázzunk minden félreértést, a fizetése, amiről beszélünk, nem szerepel a költségplafonban. Ez csak attól függ, hogy ki tud a legmélyebben a zsebébe nyúlni.”

„Ami szerintem azonnal kizárja a Williamst, amely jelenleg nyilvánvalóan nehéz helyzetben van.”

A kérdés tehát ebben a tekintetben leginkább az, hogy mi lesz a fontosabb Newey számára? A kihívás, vagy a pénz? Ha a pénz, akkor világos, hogy a Ferrari és az Aston Martin van előnyben, ahol azonban némileg merevebb, és politikával jobban átitatott a munkakörnyezet, amit Newey nem szível különösebben. Ha azonban az dönt, hogy szívesebben lenne egy kisebb, családiasabb, ám szintén nagymúltú csapatnál, ahol ráadásul már ért el sikereket korábban, és kihívást lát abban, hogy az élre repítse őket, akkor a Williams nem esélytelen a megszerzésére.

Newey titokban az Aston Martin F1 csapat gyárában járt!

Forrás :