fbpx

Norris tisztelete csökkent az ,,ostoba és meggondolatlan” Verstappen iránt

Lando Norris a verseny után elmondta, minden attól függ, mit fog mondani Max Verstappen a balesettel kapcsolatban az elkövetkezendő időszakban.

A két versenyző a futam utolsó szakaszában feszült egymásnak, mikor a holland technikai problémákkal küzdött, míg a brit az új közepeseken ott loholt a nyakán. A McLaren versenyzője többször panaszkodott a rádióban, hogy ellenfele befékez előtte, míg a 24 éves versenyző négy kerékkel hagyta el a fehér vonalat. A párharc végül ütközéssel zárult, ahol mindkét fél defektet kapott, ám Norris feladni kényszerült a futamot.

Verstappent látták a versenyfelügyelők bűnösnek, akit 10 másodperces időbüntetéssel sújtottak, ám így is megtartotta az ötödik helyet.

Norrist a verseny után arról kérdezték, hatással lesz-e a barátságukra az eset, mire a brit így válaszolt:

,,Attól függ, mit mond. Ha azt mondja, nem csinált semmi rosszat, akkor csökkeni fog az iránta érzett tiszteletem. Ha beismeri, hogy ostoba volt, belém rohant és meggondolatlanul viselkedett akkor egy kis tisztelet még marad. Csalódott vagyok mert jó verseny volt. Tiszteséges csatát vártam, de nem mondanám, hogy megkaptam. Hiba mentes verseny volt a részemről. Jó munkát végeztem, de kiszedtek a versenyből. Nem szabad így reagálnod egy másik versenyzőre, és ő három alkalomból háromszor  ezt tette. Kétszer sikerült elkerülnöm az ütközést, de harmadjára már belém rohant. Ugyanúgy tönkre tette a saját versenyét, mint az enyémet” – nyilatkozta a még dühös versenyző.

 

Forrás :