fbpx

Alonso újfent a stewardokat bírálta és kihangsúlyozta, hogy nem ért már semmit

Fernando Alonso nem érti, miért kapott Nico Hülkenberg büntetőpontokat is az időbüntetés mellé.

A sprintverseny utolsó köreiben csatázott egymással a két versenyző. A német pilóta egy optimista manőverrel akarta megelőzni ellenfelét, ám a hármas kanyarban leterelte a pályáról a kétszeres világbajnokot miközben ő is lecsúszott az ívről. Így Daniel Ricciardo lesipuskásként elment mindkét versenyző mellett. A Haas pilótáját 10 másodperces időbüntetéssel sújtották valamint két büntetőpontot is kapott a megmozdulásáért.

Ám Alonso szerint az utóbbi szankció felesleges volt, mivel nem volt veszélyes Hülkenberg manővere, csupán nagy magabiztosággal vágott neki az előzésnek.

,,Túl optimista volt az biztos, de megint nem értek egyet a stewardok döntésével. Sikerülhetett volna, vagy hibázhatsz ilyenkor és akkor megfizeted az árát. Avagy vissza kell adni a pozíciót, és ha mindez a verseny utolsó két körében történik, akkor időbüntetés jár. Viszont azt nem hinném, hogy ez veszélyes manőver volt. Ő (Hülkenberg) csak egy előzéssel próbálkozott. Rendben, túl optimista volt, de büntetőpontokat nem érdemelt. Nem értem” – jelentette ki az Aston Martin versenyzője.

Alonso ezután elképedve a következőt ismételte meg:

,,Egyszerűen nem értem az egészet.”

Forrás :