fbpx

Marko megelégelte a Horner-Verstappen háborút: Most már legyen béke!

Helmut Marko felszólította Christian Hornert és Jos Verstappent, hogy tegyék félre a nézeteltéréseiket, és a vitát szüntessék be.

A címlapokat egyelőre az Osztrák Nagydíj kapcsán a Verstappen-család uralja. Míg a háromszoros világbajnok a sprintkvalifikációs győzelmével hívta fel magára a figyelmet, addig édesapja a Red Bull csapatfőnökével kezdett nyílt háborúba. Jos azzal vádolta meg a brit vezetőt, hogy megtorpedózta a Legends Parade-on való részvételét, míg Horner azt tanácsolta Toto Wolffnak, ha egy Verstappent akar tudni a csapatában, akkor vigye inkább Max édesapját.

Az osztrák vezető kiemelte, az elmúlt futamok során az ellenfelek közelebb kerültek hozzájuk, így a pozíciójuk megszilárdításán kell munkálkodniuk.

,,Most a sportra kell összpontosítanunk. A McLaren erős ellenfél, és bár megnyugtató előnyünk van, mindez azért alakulhatott így mert az ellenfeleink egymástól vettek el pontokat. Ez viszont most megváltozott, úgy tűnik egy kihívó kiemelkedik a többi közül. Elég nagy feladat ez” – magyarázta a tanácsadó.

Marko felszólította a Horner-Verstappen párost, hogy inkább a versenyhétvégére koncentráljanak, és ne adjanak nyilvánosan hangot a sértettségeiknek.

,,Úgy határoztunk, hogy a sportra koncentrálunk, van elég bajunk enélkül is. Ami zajlik Christian (Horner) és Jos (Verstappen) között, az a véleményem szerint magánügy. Egyébként sem kellene egy olyan triviális dologról vitatkozni, mint egy bemutató futam. Max az egész hétvégén vezet, és ez a legfontosabb.”

Forrás :