fbpx

Ezért szakították meg az F1-es rajtprocedúrát!

Az Osztrák Nagydíj sprintversenyén egy helyett két felvezetőkört teljesített a mezőny, ezzel egy körrel csökkentve a versenytávot.

A versenyirányítás úgy döntött, hogy megszakítja a rajtprocedúrát, és egy második felvezető körre küldi az autókat.

Ennek pedig oka is volt természetesen. Néhány fotós az 1-es kanyarnál helyezkedett el és mivel a korlátok mögött voltak, úgy érezték, hogy nincsenek tiltott helyen.

Az FIA a PlanetF1.com kérdésére megerősítette, hogy a fotósok nem léptek be olyan területre, ahol nem lett volna szabad tartózkodniuk (red zone).

A versenyirányítás azonban úgy érezte, hogy a pozíció potenciálisan veszélyes lehet, mivel egy több autót érintő baleset esetén a törmelékek elérhetik a fotósokat. Félelmüket az ominózus monacói esetre alapozták. Akkor Sergio Pérez és a Haas két autója közötti ütközés következtében a törmelék a felfogó kerítés mögé jutott, ahol fotósokat talált el, és egy fotósnak kisebb vágások és zúzódások miatt orvosi ellátásra is szüksége volt.

Hasonló esettől tartottak most is, ezért döntöttek úgy, hogy a rajt előtt a fotósokat biztonságosabb helyre terelik.

A vasárnapi futamra az a döntés született, hogy a fotósok a verseny első két körében nem léphetnek be erre a bizonyos pontra a korlátok mögé.

A „normál” pole is a Verstappené lett a Red Bull hazájában

Forrás :