fbpx

Sainz már ki lett zárva a Ferrari megbeszéléseiről

Carlos Sainz elismerte, hogy kimarad már a Ferrari 2025-ös gépével kapcsolatos szimulátoros tesztekről és megbeszélésekről, miközben csapata átáll egy olyan autó fejlesztésére, amelyet nem ő fog vezetni.

Mivel a spanyol helyére Lewis Hamilton érkezik 2025-re, Sainz azt mondja, megérti, hogy a Ferrari miért zárja ki őt a jövőbeli technológiával kapcsolatos beszélgetésekből – és hogy nem lennének túl „okosak”, ha bármilyen részletet is kiszivárogtatnának felé. Az Osztrák Nagydíj előtt a médiának Carlos Sainz nevetve válaszolt arra a kérdésre, hogy részt vesz-e a Ferrari 2025-ös fejlesztésében:

„Most már nyilvánvaló, hogy nem fognak behívni a jövő évi autó megbeszéléseire. Amennyiben mégis, akkor valószínűleg nem túl okosak, mert tudják, hogy másutt leszek. Nem veszek részt a jövő évi autó fejlesztésének szimulátoros tesztjein, és nem veszek részt a jövő évi autóval kapcsolatos megbeszéléseken sem.”

Ez azonban nem jelenti azt, hogy Sainz teljesen már kimarad mindenből:

„Részt veszek az idei autó és az idei pályák minden szimulátoros tesztjén, és részt veszek az idei autóval kapcsolatos összes megbeszélésen, illetve az idei autó esetleges előnyeivel vagy fejlesztéseivel kapcsolatos egyeztetéseken. Elégedett vagyok ezzel, mert szerintem ennek így kell lennie.”

Ahogy a 2024-es szezon a félidejéhez közeledik, sok csapat már a jövő év felé kezdi fordítani a figyelmét. Igen, idén még bőven van idő fejleszteni, de a 2025-re való felkészülés is sokat ér. Mivel a Ferrari 2025-ben Charles Leclerc és Lewis Hamilton felállása mellett döntött, Carlos Sainz kissé a süllyesztőben maradt. A spanyol pilóta elviekben a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon jelentette volna be terveit, de ez elmaradt. Amiért ez tovább késik, egyre több szabad hely kezd betelni. Sainznak így is bőven van játéktere azért az Osztrák Nagydíj előtt.

Ez az egy dolog, amiért Sainz inkább az Alpine-t választhatja a Williams helyett

Forrás :