fbpx

Ausztriában is balhézik Jos Verstappen Hornerrel

Max Verstappen édesapja megint vádaskodik a Red Bull csapatfőnöke ellen a hétvégi Osztrák Nagydíj előtt.

Az idősebb Verstappen ezúttal azzal gyanúsítja meg a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert, hogy gyakorlatilag szabotálta a tervét, hogy a hétvégi Legends Parade-n demózzon a Red Bull Ringen. A háromszoros F1-es bajnok fiának, Maxnak az édesapja, azt a 2012-es RB8-ast vezette volna, amellyel Sebastian Vettel a harmadik F1-es versenyzői bajnoki címét szerezte meg négy egymást követő F1-es világbajnoki címe közül, amelyet abban az évben a csapattal nyert.

A Legends Parade az Osztrák Nagydíj versenyhétvégéjén évente megrendezett esemény, amelynek keretében számos híres autó és pilóta tesz bemutató köröket a spielbergi pályán.

Jos azonban azt állítja, hogy Horner gyakorlatilag megakadályozta a bemutatóját, ezért úgy döntött, hogy visszalép az eseménytől. A holland De Telegraafnak akadt ki:

„Az elmúlt napokban több forrásból is hallottam, hogy Christian Horner mindent elkövetett, hogy megakadályozza, hogy autóba ülhessek, és hogy semmit ne filmezzenek le ebből. Aztán arra gondoltam, hogy odamegyek hozzá, hogy „Mondd a szemembe!” Erre így nekem semmi szükségem, és nagyon kiábrándítónak tartom ezt.”

A két férfi azóta áll egymással szemben, hogy Horner magánéletével kapcsolatban vádak merültek fel, így a Red Bull anyavállalatánál belső vizsgálatot indítottak, amely után a britet tisztázták.

Idősebb Verstappen azt mondta, hogy azt szeretné, ha Horner eltávolítanák a pozíciójából, mert az istállót „a szétszakadás veszélye fenyegeti”, ha ő marad a posztján. A RacingNews365 megkeresésére a Red Bull nem akart nyilatkozni.

F1-es menetrend: Figyelj oda az időpontokra, mert Sprint hétvége jön!

Forrás :