fbpx

Verstappen szerint hektikus lesz a Red Bull hazai nagydíja Ausztriában

Max Verstappen figyelmeztette a Red Bullt egy potenciálisan „hektikus és zsúfolt” versenyhétvégére a hazai Osztrák Nagydíjukon.

A holland a Red Bull hazai pályájára a pilóták bajnokságának biztos elsőjeként érkezik, miután legutóbb Spanyolországban 10 futamból a hetedik győzelmét aratta, és az elmúlt években dominált a Red Bull Ringen. Győzelmet aratott 2018-ban, 2019-ben, mindkét 2021-es és 2023-as futamon, és 2022-ben és 2023-ban is két-két sprintgyőzelmet szerzett a stájer hegyek között.

A sprintformátum a 2024-es idényben ezen a hétvégén másodszor tér vissza, Verstappen pedig nagyon szeretné, ha a csapat már a kezdetektől fogva totálisan koncentrált lenne:

„Ez egy újabb sprintfutamos hétvége, ami mindig egy mozgalmas és elfoglalt dolog nekünk. Nagyon fontos, hogy rögtön az autó beállításait megoldjuk, és elemezzük, hogyan tudunk a legjobban építkezni és javítani az előző versenyekhez képest, különösen azért, mert az időmérő itt mindig szoros. A pálya sok előzésre ad lehetőséget, szóval biztos vagyok benne, hogy izgalmas futam lesz. A csapat tavaly is jól teljesített itt, így remélhetőleg ezen a hétvégén büszkék lehetnek ránk a szurkolók, és újabb győzelemmel mehetünk tovább.”

Az Osztrák Nagydíj egy olyan verseny, amely rengeteg Verstappen-rajongót vonz, a narancssárga füst ismerős látvány a lelátókon, a háromszoros világbajnok pedig szeretne egy jó show-t nyújtani:

„Mindig nagyon szívesen látnak itt minket, és szeretünk visszatérni Ausztriába, hiszen ez a Red Bull hazai versenye. A táj és a hegyek nagyszerűek errefelé, és mindig jó látni az Orange Army rajongóit, és igazán érezni a támogatást a nézőtéren.”

Verstappen máris követelőzik, márt látja, olvad a Red Bull előnye

Forrás :