fbpx

Teljesen kizárt, hogy felvásároljon egy F1-es csapatot az Andretti

Továbbra is a Forma-1 az elsődleges célja az Andretti Autosportnak. Michael Andretti csapatfőnök viszont továbbra is ragaszkodik az eddigi terveihez.

A szezon kezdete előtt komoly felzúdulást okozott a rajongókban, hogy az FIA 2027-ig biztosan nem engedi a Forma-1-be a tengerentúlon már sikeres alakulatot.

A döntés tehát 2027-ig szól, utána még bőven esély az F1-be lépésre, ám ez alaposan keresztül húzta, a Forma-1-re már készülő Andretti számításait.

A céljuk mindig is a mezőny bővítése volt, 11. csapatként szeretnének csatlakozni. Ám mivel ez egyelőre nem lehetséges, így felmerült a lehetőség, hogy akkor egy, jelenlegi istállót vásárolnának fel. Erre a legfrissebb hírek szerint a szenvedő Alpine lehet esélyes.

Ennek a realitásáról beszélt egy podcastben Edd Straw újságíró.

„Mindenki nagyon keményen dolgozik Enstone-ban, akárcsak Viry-ben, a motor részlegnél. Megérdemelnék, hogy jól szerepeljenek és kihozzák a bennük rejlő lehetőségeket, mert nagyszerű emberek dolgoznak ott. Ugyanakkor nem lennék meglepve, ha eladó válna az Alpine. Briatore viszont sok mindent fog tenni, a Concorde Egyezménybe, a pilóta kérdésbe vagy a stratégia dolgokba is belefogja vetni magát.” – kezdte a szakértő.

„Rengetegen megvennék a csapatot. De az Andretti nem, ők nem hajlanak felvásárolni csapatot.” – zárta véleményét határozottan.

Andretti: Mintha egy golyó hasított volna a szívembe

Forrás :