fbpx

Norris szeme előtt már a világbajnoki cím lebeg!

Lando Norris úgy véli, hogy az elmúlt két Forma-1-es futama bizonyítja, hogy képes felvenni a versenyt Max Verstappennel és harcba szállni a bajnoki címért.

A britet frusztrálta, hogy nem tudta megszerezni a szezonja – és egyben karrierje – második győzelmét. Verstappen, akit a Red Bull okos boxkiállási stratégiája is segített, képes volt elhárítani a McLaren késői közeledését, és 63 pontra növelte előnyét a bajnokságban. Ugyanakkor Charles Leclerc helyett, immáron Norris áll a második helyen a holland mögött.

„Azt hiszem, igen” – idézte a Total-Motorsport.com Norris válaszát arra a kérdésre, hogy lehet-e esélye a bajnoki cím megnyerésére.

„Jobban kellett volna teljesítenem a versenyen, vagy kellett volna hoznunk néhány pontot Maxon. Potenciálisan volt esély arra, hogy legyőzzük őt Kanadában, két olyan futam volt, ahol én második lettem, ő pedig nyert, szóval Maxnak abba kell hagynia a nyerést ahhoz, hogy ezt elérjem.”

„Annak ellenére, hogy a második helyre léptem előre a bajnokságban, ez nem számít. Nem érdekel, hogy második vagy tizedik vagyok. Sokkal inkább arról szól, hogy mekkora a lemaradásunk Maxhoz képest, és ő jelenleg még mindig növeli (az előnyét), és ezt nem engedhetjük meg magunknak. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a szezon ezen szakaszában hagyjuk, hogy ő elhúzzon a bajnokságban.”

„Ha jobb döntéseket hoztam volna Kanadában, és ha ma jobban rajtolok, akkor (ezt a) két futamot is megnyerhettünk volna. Tudom, hogy sok – és ez mindig is így volt – a ‘kellett volna, lenne, lehetne’, de megvan, ami kell. Csak össze kell rakni mindent.”

Norris sajnálkozhatott a lassú barcelonai rajt miatt, miután a pole pozícióból indulva elpörögtek a kerekei, ami lehetővé tette Verstappennek, hogy hamar megelőzze, miközben ő a harmadik helyre esett vissza.

Bár elismerte, hogy az ilyen típusú hibák elkövetése sokba kerülhet nekik, Norris továbbra is bizakodó maradt, hogy a McLaren a legtöbb pályán a legjobb tempóval rendelkezik a versenyzéshez.

„Max nem igazán hibázik, szóval szerintem amint elkövetünk egy apró hibát, ők [a Red Bull] máris előrébb lesznek. Szerintem őszintén szólva, ha megnézzük a tegnapi napot, szerintem valószínűleg valamivel gyorsabb autójuk volt. De lehet, hogy tévedek” – tette hozzá Norris.

„Ma nekünk volt a gyorsabb autónk. Nyilvánvaló, hogy valakinek a második helyen kell végeznie, szóval jelenleg a kisebb dolgokról szól a dolog, de minden pálya kicsit más, például láttuk, hogy a Red Bullok egy kicsit jobban küzdenek, mint három futammal ezelőtt.”

„Azt hiszem, még mindig az egyik legkövetkezetesebb csapatnak bizonyulunk minden pályán, ahol eddig voltunk. A Mercedes volt a leggyorsabb múlt hétvégén Kanadában, és most egy kicsit lemaradtunk itt. Kicsit hullámzunk ugyan, de szerintem csak azt kell tennünk, amit eddig is csináltunk, mert ez egyelőre elég jó. Csak megpróbálunk kiküszöbölni néhány ilyen apró kis hibát.”

A futam után kifütyülték Verstappent, akit Norris védett meg