fbpx

Hivatalos: Pierre Gasly még évekig az Alpine versenyzője lesz!

A francia BWT Alpine F1 Team megerősítette, hogy Pierre Gasly szerződését meghosszabbították.

Míg év végén a jelenlegi csapattársa, Esteban Ocon mindenképpen távozik a csapattól, addig a szintén francia Gasly több éves szerződést írt alá a csapattal.

„Nagyon otthon érzem magam ennél a nagyszerű csapatnál” – mondta Gasly. „Élvezem, hogy igazi részese lehetek mind a Forma-1-es projektnek, mind az Alpine Cars szélesebb körű elképzeléseinek. Hivatalosan már több mint 18 hónapja vagyok itt, és mindig is az volt a terv, hogy hosszú távú projektet építek a csapattal. Bár a pályán eddig kihívásokkal teli szezon volt ez, hűséges maradok a projekthez, és nem megyek sehová. Elégedett vagyok az elvégzett változtatásokkal, a kemény munkával és azzal az iránnyal, amit a csapat képvisel. A csapat személyi állományában és erőforrásaiban rengeteg lehetőség rejlik. Izgatottan várom, hogy mi vár rám a jövőben, most pedig a mindennapi részletekre koncentrálok, amelyeket a teljesítményünk javítása érdekében teszünk.”

Bruno Famin csapatfőnök hozzátette:

„Pierre szerződésének meghosszabbítása a csapattal nagyon örömteli. Ő egy olyan versenyző, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik a Forma-1-ben, és továbbra is hatalmas potenciált mutat a pályán. Az Alpine, mint márka számára ő egy nagyszerű nagykövet, ezért várakozással tekintünk az együttműködésünk folytatása elé. Miközben ez fontos a jövőnk szempontjából, nem szabad szem elől tévesztenünk, hogy mi következik, és ez a jelenlegi csomagunk fejlesztésére összpontosít. Nagy ambícióink vannak a mostani szezonban, és fáradhatatlanul dolgozunk majd azért, hogy elérjük ezeket a dolgokat. Pierre csapattársának eldöntésére időt szánunk, és izgatottak vagyunk az előttünk álló lehetőségek miatt.”

Francia focicsapat résztulajdonosa lett Pierre Gasly

Forrás :