fbpx

Brutálisan gyorsan kikerülhet Ricciardo a Forma-1-ből, Marko már az utódjával foglalkozik

Helmut Marko elismerte, hogy a kijelentései Daniel Ricciardo sorsával kapcsolatban már nem érvényesek, így a közeljövőben a VCARB-nál a helyét Liam Lawson veszi át.

Ricciardo közel egy éve versenyez a Red Bull testvércsapatánál, de úgy tűnik, hogy el kell válnia tőle, miután nem tudott maradandót alakítani. Az ausztrált eredetileg amiatt hozták vissza a Red Bullhoz, hogy végül ő váltsa Sergio Perezt Max Verstappen csapattársaként. A hónap elején azonban megerősítették, hogy Perez új, kétéves szerződést írt alá, amely 2026 végéig szól. A hétvégi Osztrák Nagydíj előtt Marko megerősítette, hogy Lawson a közeljövőben VCARB versenyülést kap, ami potenciálisan Ricciardo végét jelentheti így a rajtrácson:

„A részvényesek tudtára adták, hogy ez egy junior csapat, és ennek megfelelően kell lépnünk. A cél az volt, hogy kivételes teljesítményeivel számításba jöjjön a Red Bullnál. Ez a hely most már Perezé, így ez a terv már érvényét vesztette. Hamarosan egy fiatal versenyzőt kell beültetnünk, és ez Liam Lawson lenne.”

Lawson tavaly ideiglenesen Ricciardo helyére ugrott be, miután utóbbi a Holland Nagydíjon csuklósérülést szenvedett. Ugyan jól teljesített, de a VCARB jelenlegi versenyzői felállásából kimaradt, Ricciardo lett végül Yuki Tsunoda csapattársa. Marko ezen kijelentése azután történt, hogy Jacques Villeneuve Kanadában éles támadást intézett Ricciardo ellen, és utalt rá, hogy csak a nyilvános imázsa miatt tartják a mezőnyben. Villeneuve, a Sky Sports szakértőjeként mondta ezt:

„Ugyanazt hallgatjuk most már négy-öt éve: „Jobbá kell tennünk szegénynek az autót. Sajnálom, öt éve ez van, nemde? Ez a Forma-1. Talán csak Lewis Hamiltonért teszel meg ilyen erőfeszítést, aki többszörösen bajnokságot nyert. Nem teszed meg ezt az erőfeszítést egy olyan pilótáért, aki nem tud hasítani. Ha nem tudja ezt megcsinálni, menjen haza, van valaki más, aki átveszi a helyét. Ez mindig is így ment az autóversenyzésben, ez a sportág csúcsa. Nincs ok arra, hogy folytassuk és állandóan kifogásokat keressünk. Szerintem az imázsa jobban megtartotta őt az F1-ben, mint a valós eredményei.”

Ricciardo reagált Villeneuve durva beszólására

Forrás :