fbpx

Steiner kitart a legutóbbi Schumacher kritikája mellett

Günther Steiner nem hajlandó meghátrálni a Schumacher családdal és a Haas-istállóval vívott folyamatos viták közepette.

Ralf Schumacher, a korábbi F1-es pilóta jelenleg nem hajlandó a német RTL televízió képernyőjén szerepelni Steinerrel, mint szakértő kollégájával. Schumacher házon belüli eltiltását Steiner legutóbbi, Ralf unokaöccsére, Mickre vonatkozó megjegyzései után szabták ki, aki jövőre próbálna visszatérni a Forma-1-es rajtrácsra, miután 2022 végén a Haas egykori nagyon kritikus csapatfőnöke kitette. Steiner legutóbb azt mondta, nem tanácsolná az Alpine-nak, hogy szerződtesse a 25 éves németet. A Kronen Zeitung lapnak mindezt megerősítette:

„Tartom magam ehhez, soha nem támadok közvetlenül egy személyt. Semmi negatívumot nem tudok mondani sem Mickről, sem Ralfról. De amikor megkérdezik tőlem, hogy mit tennék csapatfőnökként egy ilyen helyzetben, őszintén válaszolok. Pár dolgot a német sajtó is kiragadott a szövegkörnyezetéből azonban. De mindenkinek megadom a jogot, hogy legyen saját véleménye, és én magam is így teszek. Nem változtatom meg a véleményemet azért, mert másnak az nem tetszik.”

Az ex-F1-es csapatfőnök Steiner életében egy másik konfliktus a korábbi munkaadójával, a Haasszal folytatott és az ellene folyó jogi per. Az 59 éves szakember nem kívánta kommentálni az oda-vissza megindított pereket, ezért csak annyit mondott:

„Még mindig kapcsolatban állok néhány emberrel, és nagyon jól kijövök például Nico Hülkenberggel. De nem kelek fel ezért reggel és nem követem, hogy mi zajlik ott. A korábbi kapcsolataimnak köszönhetően nyilván több rálátásom van az istállóra, de már nem ez a napi munkám, ami minden időmet leköti. Az autó idén egy kicsit versenyképesebb, mint tavaly, ami mindig is a fő cél volt, és ez boldoggá tesz engem, valamint magát az alakulatot is.”

Jövő héten Schumacher a Mercedes helyett tesztel egy másik F1-es csapatnál is!

Forrás :