fbpx

Sainz kifakadt: Nem fogok egész életemben Leclerc mögött menni

Carlos Sainz leszögezte, nem szándékozik Charles Leclerc mögött tölteni a futamokat, és ezt csapattársának is meg kell értenie.

A Ferrari versenyzői a Spanyol Nagydíj első felében csatároztak egymással. A spanyol versenyző előzésre szánta el magát, ám a monacói pilóta úgy érezte, a manőver következtében Sainz letolta a pályáról. Leclerc ezen felül kihangsúlyozta, az volt a megállapodás a csapaton belül, hogy a verseny korai szakaszában nem támadnak, ám az ülés nélkül maradt spanyol erre máshogy emlékezett.

,,Túl sokszor panaszkodik valami miatt a versenyek után. Kíváncsi vagyok, hogy a szezon ezen szakaszán komolyan gondolja-e. Támadtam, friss lágykeverékű abroncsok voltak rajtunk, ahogy a Mercedes versenyzőinek autóján is. Az első néhány körben a friss abroncsokon kellett támadnunk és megpróbáltuk megelőzni őket. Erről beszéltük a futam előtt.”

Leclerc megjegyzésére, miszerint leszorította őt Sainz a pályáról, a 29 éves versenyző így válaszolt:

,,Nem tudom, mi történt Charles-lal (Leclerc) az első körben, nem tudom, hogy hibázott-e, de meg volt az esélyem arra, hogy megelőzzem. Ez nem úgy működik, hogy életem végéig mögötte fogok autózni. Különösen azért nem, mert az előzés után tudtam támadni a Mercedest, majdnem megelőztem őket az első szakaszban” – magyarázta Sainz.

Forrás :