fbpx

Hamilton véget vetett egy sorozatnak, egy másikat pedig nem hagyott megszakadni

Lewis Hamilton 342 Forma-1-es versenyének több, mint felén, 198. alkalommal dobogós helyezést ért el. Legutóbb ez a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon sikerült neki.

Ezzel azonban hosszú negatív sorozatot sikerült megszakítania. Ez volt ugyanis az első dobogós helyezése óta 2023-as Mexikóvárosi Nagydíj óta, mintegy 13 futam óta (a kínai sprintversenyen szerzett második helyét nem számítva).

Ez Hamilton pályafutásának leghosszabb dobogós helyezés nélküli sorozata volt. Azzal, hogy a korábbi futamon, Kanadában nem tudott az első háromban végezni, megdöntötte saját negatív rekordját, amelyet a 2008-as Brazil és a 2009-es Magyar Nagydíj között állított fel.

A 198. dobogó megszerzésével Hamilton egyben azt is elmondhatja magáról, hogy 18 egymást követő szezonban tudott dobogós helyezést szerezni. Ez egészen a 2007-es Ausztrál Nagydíjon történt debütálásáig nyúlik vissza, ahol rögtön a harmadik helyen végzett a McLarennel.

Már tartotta ezt a rekordot, mivel a 2022-es szezonnyitón, Bahreinben szerzett harmadik helyével beelőzte Michael Schumacher 15 egymást követő évben felállított rekordját.

A brit sajtó szerint Hamiltonnak sürgősen el kell hagynia a Mercedest!