fbpx

Ezt nem tudja most megígérni az Aston Martin Alonsónak

Az Aston Martin azt üzeni Fernando Alonsónak, hogy egyelőre tartson ki a csapat jelenlegi Forma-1-es szenvedése közepette, miközben azért küzdenek, hogy időt találjanak a nagyon szükséges fejlesztésekre.

Alonso csalódottan nyilatkozott a múlt hétvégi Spanyol Nagydíj után. Az AMR24 teljesítményének hiánya miatt ő és csapattársa, Lance Stroll is kiesett a pontszerző helyekről. Ezt követően azt javasolta, hogy a csapatnak inkább arra fókuszáljon, hogy olyan fejlesztéseket hozzon, amelyek működnek, ahelyett, hogy a potenciálját hangoztatná. A spanyol így nyilatkozott:

„Nem lehetünk eléggé frusztráltak. Eljöttt az ideje annak, hogy keményebben dolgozzunk, kevesebbet beszéljünk, és többet nyújtsunk. Ez az, amit tennünk kell.”

Az Aston Martin tisztában van az autójuk kritikus gyengeségeivel. Ezek közé tartozik a hosszú kanyarokban való alulkormányzottság a kanyar közepén, de ezeket a tulajdonságokat nem könnyű orvosolni. És bár vannak remények arra, hogy a közeljövőbeli fejlesztések – köztük egy nagyobb csomag, amely a Magyar Nagydíjra jelenhet meg – javítani fognak a helyzeten, az Aston Martin szerint a helyzetét a mostani futamok sora tovább bonyolítja.

Mivel a száguldó cirkusz épp Ausztriába tart, ahol egy hármas sorozat második versenye következik, majd a magyarországi és a belgiumi futamok következnek, a gyár szerint nem volt egyszerű időt találni arra, hogy az egyes versenyeken szerzett tudásra építsenek, majd a fejlesztéseken is dolgozzanak. Mike Krack csapatfőnök ezért így nyilatkozott:

„Ez az egyik gond, hogy most hat hét alatt öt versenyünk van. Elég sokat tanultunk Monaco, Imola és Kanada után is. Ezeken a helyszíneken egyébként 14 pontot szereztünk ugyanezzel az autóval, de most a javításról van szó. Erre nincs időnk. Jelenleg ez a fő problémaforrás. Szóval ki kell kitartanunk, minden versenyhétvégén a legjobbat kihozni az autóból, és a lehető leggyorsabban elhozni ezeket az alkatrészeket.”

Bár az Aston Martin problémás múltra tekint vissza, amikor a fejlesztések nem hozták azt, amit reméltek, úgy tűnik, van hitük abban, hogy ami a nyári szünet előtt jön, az jobb lesz. És mivel Alonso úgy érzi, hogy a közelgő fejlesztések meghozhatják a várt változást, Krack is úgy véli, hogy lehet némi bizodalma a spanyolnak:

„Adom az ő optimizmusát, de nekem is hinnem kell az optimizmusában. Amit láttam, az már biztató, és egyértelműen jobban megértjük egymást, mint korábban. Ez az, ami minket szintén bizakodóvá tesz a jövőre nézve. Továbbra is hozunk új alkatrészeket, amint azok készen lesznek, kezdve már a következő futamokkal. Szóval nem csak Budapestre kell koncentrálnunk, hanem tényleg meg kell próbálnunk minél hamarabb javulni.”

Alonso a motorsportért alszik, eszik és él, de van benne valami, ami még lenyűgözőbb

Forrás :