fbpx

Alonso szerint túl sok a duma az Aston Martinnál

Fernando Alonso őszintén értékelte az Aston Martin Spanyol Nagydíjon nyújtott teljesítményét, és felszólította a csapatot, hogy törekedjenek a kevesebb beszédre, és a jobb teljesítményre.

Alonso a csalódást keltő 12. helyen végzett hazai versenyén, miután csak a 11. helyre kvalifikálta magát. A futam után pedig úgy fogalmazott, hogy a csapat nem is érdemelt pontszerző helyet.  A kétszeres Forma-1-es világbajnok az elmúlt négy futamból csak egy alkalommal végzett a pontszerző helyen. Jelenleg 41 ponttal 9. a pontversenyben, szemben a tavalyi évvel, mikor az Aston Martin a szezon elején rendkívül jó teljesítményt nyújtott. Akkor, úgyanígy 10 verseny után a spanyol a 3. helyen állt a tabellán, 137 ponttal.

„Megérdemeltük, hogy nem szereztünk pontot, mert egész hétvégén nem volt meg a tempónk” – mondta Alonso múlt vasárnap.

„A verseny rendkívül nehéz volt. Amikor ennyit csúszol a kanyarokban, a gumikat is megölöd. Szóval két problémád is van.”

„Nincs meg a tempód, ráadásul nagyon sokat romlott a gumid. Szóval összességében ez egy nagyon hosszú verseny volt számunkra. Jobbnak kell lennünk.”

Alonso az AMR24 leszorítóerejét okolta, és figyelmeztetett, hogy Ausztriában és Silverstone-ban még rosszabb lehet a helyzet.

Hozzátette, hogy a csapatnak abba kell hagynia a fejlesztésekről szóló beszédet, hanem el kell kezdenie azokat ténylegesen megmutatni a pályán.

„Azt hiszem, fájdalmas is lesz (Ausztriában versenyezni), mert a hosszú kanyarok miatt van néhány olyan jellemzője, mint Barcelonának” – mondta Alonso.

„Ez egy újabb kemény hétvége lesz, és Silverstone-ban is, vitathatatlanul.”

„Nem lehetünk túlságosan frusztráltak. Itt az ideje, hogy keményebben dolgozzunk, kevesebbet beszéljünk, és többet teljesítsünk. Ez az, amit tenni akarunk.”

Alapvető probléma az Aston Martinnál, hogy nem tud minden egyes beállítási frissítéssel fokozatosan javulni, és Alonso szerint ezen változtatni kell.

„Előrelátó vagyok, de rengeteget fejlesztettük az autót, de nem hoztuk az eredményeket.”

„Szóval most már az is lényeges, hogy bármit is viszünk a pályára, az hozza is azt, amit várunk, és elkezdhessünk egyre jobbak és jobbak lenni.”

„Szóval, ahogy mondtam, keményen kell dolgoznunk, minden futamon jobbnak kell lennünk, de túl sok beszéd és ígérgetés nélkül.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem működnek a fejlesztések, így felelt: „Én versenyző vagyok, nem műszaki szakember”.

Alonso a motorsportért alszik, eszik és él, de van benne valami, ami még lenyűgözőbb