fbpx

Te már alkalmazod Bottas és Häkkinen tanácsát? Ha nem, próbáld ki!

Valtteri Bottas, jobban mondva rajta keresztül Mika Häkkinen egy nagyon egyszerű, de annál hasznosabb tanácsot osztott meg a közönséggel.

A finnek nagy gondot fordítanak a mentális egészségükre, amiben sokat segít nekik, hogy eleve nagyon természet szerető emberek. Velük ellentétben(?) mi magyarok azonban összességében véve meglehetősen görcsösek és stresszesek vagyunk. Ez pedig kimondottan árthat is akár az egészségünknek. Így aztán érdemes megfogadni – amennyire csak tudjuk – a két versenyző tanácsát!

A GlobeAir-nek adott interjúban Bottast arról kérdezték, hogy mi a legjobb tanács, amit valaha versenyzőtől kapott.

„Egy ilyen tanácsot, valójában Mika Häkkinen adott. Ő volt az én gyerekkori hősöm” – kezdte a finn.

„Egyszer azt tanácsolta nekem, amikor látta, hogy egy kicsit stresszes vagyok, hogy ‘menj és sétálj az erdőben’. Én meg azt mondtam, hogy ‘mi?’ ‘Igen! Csak menj ki az erdőbe és sétálj. Próbáld ki!’ És én kipróbáltam.”

„És úgy éreztem, hogy tényleg működik. Mintha a természettel való eggyé válás tényleg… Igen, így elkezdesz másképp gondolkodni, és elkezded elengedni a stresszt, szóval… Ez egy nagyon jó, egyszerű tanács volt, de… Ha stresszes vagy, menj ki az erdőbe!”

Mindenképp olyan tanács, amit érdemes megfogadni! Vagy, ha erdő nincs a közeledben, lehet bármi más is – vízpart, puszta, stb. -, csak kint legyél a természetben, lehetőleg minél kevesebb ember között. 😉

Häkkinen lánya menetel előre a motorsportban! Cél az F1?