fbpx

Jövő héten Schumacher a Mercedes helyett tesztel egy másik F1-es csapatnál is!

Mick Schumacher a jövő héten egy Alpine Forma-1-es autót tesztel, miközben a francia istálló továbbra is mérlegeli a 2025-ös pilótafelállással kapcsolatos lehetőségeit.

Az alakulat jelenleg a jövő évi lehetséges versenyzőket értékeli, miután a hónap elején bejelentették, hogy az idei szezon végén megválnak Esteban Ocontól. Csapattársa, Pierre Gasly szerződése is lejár 2024 után. Kiderült, hogy az Alpine esélyesként lépett fel Carlos Sainz megszerzésére a jövő évre. A spanyolról úgy tudni, hogy a Sauber/Audi és a Williams is ajánlatot tett neki. Az Alpine új tanácsadójának, Flavio Briatorénak a jelek szerint konkrét elképzelései vannak arról, hogy kit szeretne jövőre a csapatnál látni. Szerinte Gasly „jól végzi a munkáját. Briatore Spanyolországban a Canal+-nak adott interjújában nevetve ennyit árult el:

„Talán egy fiatal pilótát teszünk mellé, vagy akár egy idősebbet.”

Schumacher 2023 végén elvesztette Haas versenyülését, most a Mercedes tartalékosa. Július 3-án pedig kap lehetőséget arra, hogy megmutassa, milyen potenciál rejlik benne, amikor a Paul Ricardon egy tesztnapot teljesít a 2022-es A522-essel. Schumacher az Alpine-hoz a hiperautó programja révén kapcsolódik a hosszútávú világbajnokságon. Itt a #36-os A424 LMDh-val versenyzett a sportkocsis versenyeik alapemberei, Nicolas Lapierre és Matthieu Vaxiviere mellett.

Bár Gasly elviekben marad az Alpine-nál, a Motorsport.com testvéroldala, a Motorsport-Total.com szerint mégsem biztos, hogy marad az enstone-i székhelyű csapatnál. Ugyanis a francia is szerepel azon jelöltek listáján, akiket az Audi főnöke, Andrea Seidl fontolgat a csapatához, ha Sainz másképp döntene. Ez a lehetőség napról napra egyre nagyobbnak tűnik. A Red Bull junior Liam Lawson szintén jelölt a Sauber/Audi versenyülésére..

A Saubernél 2025-re van még egy üres hely. A jelenlegi Haas-pilóta Nico Hülkenberg csatlakozik az alakulathoz, mielőtt az 2026-ban Audira váltana.

Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia nem az egyetlen fiatal pilóta lesz, aki a Le Castellet-i teszten vezetheti az A522-est. Az Alpine ausztrál tesztpilótája, Jack Doohan is részt vesz ezen a tervek szerint.

Sainz továbbra is egy opció, mivel a Ferraritól való távozását követően még nem erősítette meg terveit, így nem biztos, hogy az Alpine a Paul Ricard-i „szétlövést” követően Schumacher és Doohan között fog majd dönteni.

Mick Schumacher jobb, mint az F1-es mezőny fele?

Forrás :