fbpx

A Williams és az Audin kívül már egy harmadik csapat radarjára is felkerült Sainz

A Spanyol Nagydíj hétvégéjének kezdetén Carlos Sainz előadta, hogy továbbra is minden lehetőséget figyelembe vesz a jövőjét illetően.

A spanyol kénytelen új versenyülés után nézni, az Audi és a Williams érdeklődését is látja, de most egy új istálló is szóba került. A Renault vezérigazgatója, Luca de Meo és a frissen igazolt tanácsadó, Flavio Briatore vezetésével az Alpine próbálja magához csábítani Sainzot. Barcelonában világossá vált, hogy az Alpine nem adta fel a reményt, hogy szerződtesse őt. Az Alpine és a spanyol folyamatos kapcsolatban álltak eddig is, és Briatore tanácsára De Meo megpróbálja 2025-re leigazolni a pilótát.

A jól ismert francia autómárka azt fontolgatja, hogy 2026-ra leállítja a motorprojektjét, és ügyfélcsapattá válnak, ami a pletykák szerint a Mercedesszel való partnerséget jelenthet, ami érdekes opcióvá teheti az F1-es csapatot Sainznak. Az Alpinenak pedig jelentős lépés lenne egy olyan befutott nevet, mint Sainz, magához vonzani. A barcelonai paddockban Carlos kísérete, valamint Briatore és De Meo többször is beszélt egymással. Ez nyilvánosan történt, de ez nem jelent konkrét jelzést arra, hogy Sainz valóban az Alpine-t választja.

A RacingNews365 azonban úgy tudja, hogy különösen De Meo igazán ragaszkodott ahhoz, hogy Sainz még jóval a versenyhétvége előtt érkezzen. A Renault vezérigazgatója jelezte, hogy alakulata mindent megtesz Sainz meggyőzése érdekében. A nemrég kinevezett Briatorenakis nagy húzása lenne, ha Sainzot 2025-re új versenyzőjükként mutathatná be. A kérdés azonban az, hogy az Alpine-nak van-e még ideje meggyőzni a spanyolt. Nemrég még úgy tűnt, hogy a Williams és az Audi a legesélyesebb, a Williams látszólag előnyben is van.

Sainz azonban a hazai futama után megismételte, hogy még mindig nem döntött. Hogy Sainz az Osztrák Nagydíj előtt ad-e végleges választ, az tehát egyelőre még nem világos. Az Alpine-nak tehát lehet még egy kicsi ideje, hogy ismertesse a jövőbeli terveit a menedzsereivel. A felek egyébként ismerik egymást, hiszen Sainz 2017 végén és a 2018-as teljes szezonban is a francia istállónál versenyzett.

Sainznak nem kell tehát panaszkodnia az érdeklődés hiányára, miután kiderült, hogy a Ferrari Lewis Hamiltonnal folytatja. A döntés pillanata azonban egyre közelebb van, és nem kétséges, hogy Sainz hamarosan elárulja, miképp határozott, ahogy azt a spanyolországi hétvége előtt világosan jelezte.

Sainz kiröhögte a róla szóló legfrissebb híreket

Forrás :