fbpx

A futam után kifütyülték Verstappent, akit Norris védett meg

Lando Norris kiállt a Spanyol Nagydíj után kifütyült Max Verstappen mellett.

Vasárnap ugyan nem a holland versenyző indult az élről, ám George Russell lesipuskás megmozdulását követően gyorsan átvette az első helyet. Ugyan a McLaren alternatív taktikáján lévő versenyzője megpróbálta megkergetni ellenfelét, ám végül a brit nem érte utol a háromszoros világbajnokot.

A futam leintését követően kifütyülte a közönség Verstappent, aki mit sem törődött a dologgal. Ám a sajtótájékoztatón előkerült a jelenség, amire Norris így reagált:

,,Őszintén szólva, ez sosem szép dolog. Az emberek mindig ki fognak fütyülni, bármi legyen. Minden sportágban van ilyen. Egyeseket támogatsz, míg másokat nem. Ez évek óta így van a sportban. Max (Verstappen) szinte minden versenyt megnyer, ami ez embereknek nem tetszik és kevésbé izgalmassá teszi a sportot. Ám mindez azért fordulhat elő, mert kitűnő munkát végez. Van egy bizonyos vékony határvonal. A sporton belül mindenki tiszteletben tartja és értékeli az erőfeszítésüket. Ezt is kell tenni, de aki nem ismeri úgy az autósportot, valószínűleg nem fogja tudni annyira értékelni ezt. Nem tudja, mi folyik a sporton belül és mi kell ahhoz, hogy valaki ilyen pozícióba kerüljön. Szerintem ez nincs rendben. Az embereknek értékelniük kellene amit Max tett, ugyanakkor egy pontont túl minden versenyzőt ki fognak fütyülni valamiért.” – magyarázta Norris.

Lewis Hamilton visszafogottan reagált a témára:

,,Nem igazán nézem a közösségi médiát és nem olvasom annyira a híreket. A versenyhétvégéken mindig nagy tömeg van, szóval mindenki elképesztő támogatást kap és a nap végén fantasztikus munkát végez. Minden hétévégén jól teljesít (Verstappen) és remek csapata, valamint autója van. Emiatt nem lehet hibáztatni.”

Forrás :