fbpx

Verstappen máris követelőzik, márt látja, olvad a Red Bull előnye

Max Verstappen követeli, hogy a Red Bullnál szükséges lenne fejleszteni, miután előnye nagyjából hivatalosan is eltűnt.

A holland a második rajtkockából kezdi meg a Spanyol Nagydíjat, miután Lando Norris megelőzte őt a pole pozícióért, aki két századmásodperccel volt gyorsabb nála a Q3-ban. A Red Bulltól azt várták, hogy a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán visszatérnek a dominanciájukhoz, azonban a McLaren, a Ferrari és a Mercedes hasonló szinten áll már, mint a Milton Keynes-i székhelyű csapat. Mivel előnye elszállt, Verstappen felismerte, hogy a Red Bull nem veheti le a lábát a gázról, és teljesítményjavulásra van szükségük. A kiválasztott médiumoknak, köztük a RacingNews365-nek:

„Szerintem rendben volt, de egyértelmű, hogy nem elég jó. Az ilyen pályákon természetesen reméltem, hogy előrébb leszek, de a többi csapat felzárkózott. Ezt már láttuk az elmúlt néhány futamon, tehát egyértelműen sokkal nehezebb a helyzet. Mindent tökéletesen kell csinálnunk ahhoz, hogy elsők lehessünk. Egyszerűen csak nagyobb teljesítményt kell raknunk az autóba.”

Ami Verstappen és a Red Bull számára legalább jó hír az az, hogy a páros egy sima hétvégét tudhat eddig maga mögött. Egyik közelmúltbeli gondjuk sem jelentkezett újra, mindössze néhány finomítást kellett végrehajtani az RB20-on. Bár ez helyenként javított az alakulat teljesítményén, Verstappen tudja, hogy most többre van szükség:

„Tiszta a hétvége eddig. Nem voltak problémáink az elmúlt hetekben tapasztaltakhoz képest, de némi finomhangolásra volt szükség ahhoz, hogy az autó gyors legyen, azt mondanám. Ugyanakkor nem érzem úgy, hogy ez mindig, tudod, csak finomhangolással elég lesz. Néha úgy tűnik, hogy egy kis tempó hiányzik még nekünk. Szóval igen, csak meg kell próbálnunk egyszerűen versenyképesebbnek lennünk.”

Elmagyarázta a Red Bull, miért kellett ,,titkos” teszten részt vennie Verstappennek

Forrás :