fbpx

Norris elismerte, a tűzeset egy kicsit megzavarta a felkészülését

Lando Norris bár megszerezte a Spanyol Nagydíjon a pole pozíciót, de az időmérő után elismerte, a korábbi tűzeset megzavarta a felkészülését.

A harmadik szabadedzés előtt elektromos tűz keletkezett a McLaren motorhome-jának konyhai részén. A csapattagokat és a vendégeket azonnal evakuálták, míg a tűzöltók és a rendőrség biztosították a helyszínt. Egy alkalmazottat szállítottak elővigyázatosságból kórházba, ám a délután folyamán ki is engedték.

Ugyan a délelőtti gyakorlást és a kvalifikációt zavartalanul teljesítette a csapat, ám a brit pilóta elmondta, azért okozott némi problémát a megváltozott környezet.

,,Először is, az a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban van és jól van. Egy embert vittek kórházba, hogy elvégezzenek néhány vizsgálatot, de egyébként minden rendben van. Egy kis ijedtséget okozott ez az egész csapatnak, ami nem jó. Ez sosem szép dolog, viszont csak egy kicsit volt számomra stresszesebb a nap. Elveszítettem a cipőimet, talán ez volt a legrosszabb, ami velem történt. Nem voltam a szokásos szobámban, így nem tudtam annyira lazítani és pihenni, mint ahogy szoktam. Rengeteg felajánlást kaptunk és sok csapat nagyon kedves volt velünk és segítettek. Erről az oldalról nézve mindig jó ezt látni.” – nyilatkozta Norris.

A brit pilóta hozzátette, néhány holmiját nem használhatja, mert a ruhák és az eszközök átvették a füstszagot:

,,Egy kicsit zűrös a dolog. Van egy-két készletem mindenből és sikerült is pár dolgot kihoznunk. Ám a legtöbbet nem tanácsos használni, mert elég büdösek lettek a füst és a tűz miatt. Néhány dolgot kivittem, de én szeretem hallgatni a zenéimet. Oscar (Piastri) panaszkodik emiatt, mert hangosan hallgatom őket. Ám ezúttal nem volt erre lehetőségem. Én felköltöztem, Oscar pedig lent van az egyik teherautóban. Zak irodáját vettem át, így ő most egy kicsit boldogtalan. Őszintén szólva, semmi baj nincs, én sosem voltam az a fickó, aki panaszkodik a körülmények miatt.”

A 24 éves versenyző hozzátette, nem hiszi, hogy a következő versenyeken használhatják majd a motorhome-ot így más megoldást kell találniuk. Norris továbbá azt is elmondta, hogyan fedezte fel, hogy valami nincs rendben a csapat főhadiszállásán.

,,Elkezdtünk égett műanyag szagot érezni a levegőben. Lementem, majd fogtam egy poroltót, itt vannak ilyenek. Néhány srác ott már mondta, hogy ők elhasználták a sajátjukat. Bementem, hogy megpróbáljak segíteni, és láttam, hogy füst jön a konyhából. Néhány perc múlva már meg is érkeztek a tűzoltók. Mi odébb álltunk és hagytuk őket dolgozni. A füst intenzív volt és a tüzek száma is sok volt.”

 

Forrás :